stappenplan

Welk legpatroon kies ik voor de bestrating in mijn tuin?

Header bestrating stenen
stap 1

Kies een steen voor jouw terras

Stenen zijn zeer geschikt voor het leggen van een terras of oprit. Je hebt bij stenen de keuze uit straatstenen, plano stenen en trommelstenen. Traditionele straatstenen kun je door de langwerpige vorm in meerdere legpatronen leggen, zoals bijvoorbeeld het visgraatpatroon. Plano stenen hebben strakke randen, terwijl getrommelde stenen juist bewerkte randen hebben voor een verouderde uitstraling.

stap 2

Kies een legpatroon voor je terras

Langwerpige stenen kun je leggen in meerdere legpatronen volgens een vast patroon. Je kunt het patroon kiezen dat je zelf het mooist vindt.

Naast het leggen van een vast patroon kun je bepaalde stenen ook in een zogenaamd wildverband leggen. Bij een wildverband is er geen vast patroon, maar varieer je met de verschillende formaten. Door de verhouding van de verschillende formaten kom je altijd goed uit!

Heb je gekozen voor stenen dan vertellen wij je graag in onderstaande video waar je op moet letten bij het leggen van de stenen. Hoe zorg je voor een stabiele onderlaag en een optimale afvoer van het regenwater? Voor alle soorten stenen geldt dat je ze gemakkelijk kunt leggen.

stap 3

Zorg voor een goede afwatering van je terras

Zorg altijd voor een goede afwatering van het terras. Hierdoor zorg je dat overtollig regenwater goed kan worden afgevoerd. De gemakkelijkste en meest effectieve methode is om gebruik te maken van het Hydroblob regenwater afvoersysteem. Bekijk de volgende video voor alle informatie over de drainage van een terras.

Meer klusadvies

Vlonderplank leggen - thumbnail
Hoe maak ik een terras met vlonderplanken? stappenplan
Klusadvies - tuin - Hoe plaats ik zelf een dakterras? - Thumbnail
Hoe plaats ik zelf een dakterras? stappenplan
Klusadvies - tuin - Hoe maak ik een terras met tegels? - thumbnail
Hoe maak ik een terras met tegels? stappenplan
Dit stappenplan komt voor in