stappenplan

Hoe monteer ik een dievenklauw?

Naar buiten openslaande ramen zijn inbraakgevoelig. Een inbreker licht ze zó uit de sponning door de scharnierpennen eruit te tikken. Met dievenklauwen is dat euvel in een handomdraai verholpen. Je leest hier hoe je dievenklauwen in het raam(kozijn) aanbrengt.

Bekijk voor je begint de overzichtstekening

Tip!

Loop je huis eens kritisch langs op inbraakgevoelige plaatsen en tref maatregelen waar nodig. Zie ook het stappenplan Elektra in de tuin.

Hoe monteer ik een dievenklauw?
stap 1

Controleer of de scharnieren goed vast zitten en soepel draaien. Zet ze zonodig vast en olie de scharnierpennen in. Als de scharnieren niet zo best meer zijn, vervang ze dan meteen door veiligheidsscharnieren. Deze zijn al voorzien van dievenklauwen.

Hoe monteer ik een dievenklauw?
stap 2

Lichte raampjes (bovenlichten) kan je ook beveiligen met dievenpennen. Verwijder de middelste schroef van het scharnier en schroef er een dievenpen voor in de plaats.

Hoe monteer ik een dievenklauw?
stap 3

Boor op twee plaatsen een gat van 6 mm in het raam. Doe dat 5 cm onder het scharnier. Kijk voor meer informatie bij het stappenplan ‘Boren’.

Hoe monteer ik een dievenklauw?
stap 4

Steek de centreerpunten in de gaten en sluit het raam. Boor op de afdrukken van de centreerpunten een gat in het kozijn van 10 mm en 2 cm diep. Zie ook het stappenplan ‘Meten van lengte en breedte’.

Hoe monteer ik een dievenklauw?
stap 5

Boor ook de gaten in het raam uit tot 10 mm en 3 cm diep. Sla de dievenpennen in het raam en de contrabussen in het kozijn.

Hoe monteer ik een dievenklauw?
stap 6

In veel gemeentes voert de politie desgewenst een veiligheidscontrole uit. Volg je al hun aanbevelingen op, dan krijgt je woning het Veilige Woning-vignet. Dat embleem ontmoedigt inbrekers op voorhand.

Tip!

Bescherm je huis tegen inbraak! KARWEI verkoopt anti inbraakstrips en allerlei andere inbraakwerende materialen.

Benodigdheden

Gereedschappen (5)

Meer klusadvies

/deuren/horren/hordeuren
Hoe maak ik zelf een hor voor mijn raam of deur? stappenplan
Klusadvies - deuren - Hoe vervang ik het cilinderslot van mijn deur? - Thumbnail
Hoe vervang ik het cilinderslot van mijn deur? stappenplan
Klusadvies - deuren - Hoe plaats ik het veiligheidsslot van mijn deur? - Thumbnail
Hoe plaats ik het veiligheidsslot van mijn deur? stappenplan
Dit stappenplan komt voor in