stappenplan

Hoe maak ik een terras met composiet planken?

Een terras van HKC (Hout Kunststof Composiet) is gemakkelijk gelegd. HKC is onderhoudsvriendelijk, kleurvast en heeft een natuurlijke structuur en uitstraling. HKC is niet alleen duurzaam, maar ook zeer goed recyclebaar en is daarom hét alternatief voor de moderne en bewust duurzame consument.

Hoe maak ik een terras met composiet planken?
stap 1

Plaats HKC onderregels op onderlinge hart-op-hart afstand van max. 40 cm.

stap 2

Houd rekening met uitzetting en houd voldoende afstand (3 cm) rondom je terras en bij obstakels als muren, schuttingen, bomen, etc.

Hoe maak ik een terras met composiet planken?
stap 3

Elk einde van een HKC terrasdeel dient ondersteund en bevestigd te worden. De uiteinden van de HKC terrasdelen bij voorkeur gelijk met de onderregel. Indien dit niet mogelijk is dient de oplegging minimaal 3 cm zijn, de HKC terrasdelen mogen maximaal 5 cm oversteken.

stap 4

De begin- en eindplank(en) worden d.m.v. schroeven in de zijgroef bevestigd. Hier kan desgewenst ook een startclip voor worden gebruikt. Indien schroeven op minder dan 3 cm van de rand van het HKC terrasdeel moeten komen, adviseren wij je het schroefgat voor te boren, zodat splijten voorkomen wordt.

Hoe maak ik een terras met composiet planken?
stap 5

Monteer HKC terrasdelen aan de kopse zijden nooit tegen elkaar, maar zorg voor 5 mm ruimte (dilatatie) tussen de HKC terrasdelen. Let op dat elke kopse naad (waar 2 kopse kanten bij elkaar komen) ondersteund wordt door dubbele onderegels.

Om een stabiel terras te waarborgen, adviseren wij om de HKC terrasdelen in (wild)verband te monteren, met een minimum verschil van 50 cm.

Hoe maak ik een terras met composiet planken?
stap 6

Bevestig afwerkstrips en/of eindkapjes.

Benodigdheden

Materialen (4)

Meer klusadvies

Vlonderplank leggen - thumbnail
Hoe maak ik een terras met vlonderplanken? stappenplan
Klusadvies - tuin - Hoe plaats ik zelf een dakterras? - Thumbnail
Hoe plaats ik zelf een dakterras? stappenplan
Klusadvies - tuin - Hoe maak ik een terras met tegels? - thumbnail
Hoe maak ik een terras met tegels? stappenplan
Dit stappenplan komt voor in