Retourneren online aankoop

Je kunt je online aankopen op 2 manieren retourneren:

 1. Gratis terugbrengen in de bouwmarkt. Vergeet niet je factuur mee te nemen.
 2. Op eigen kosten retourneren per post. Terugsturen per post kost €4,95.

Ruilen of terugbrengen kan alleen als het product compleet is en (voor zover mogelijk) in de originele verpakking zit. Maatwerkartikelen kun je niet retourneren.

Wil je een bestelling annuleren? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de klantenservice. Je kunt alleen een retour aanmelden wanneer je het artikel al ontvangen hebt.

Retourvoorwaarden

 • Je kunt de overeenkomst binnen 30 dagen na aankoop annuleren door het product te ruilen in de bouwmarkt of terug te sturen naar de webshop. De termijn van 30 dagen gaat in op de dag nadat je het artikel ontvangt. Als je ons binnen 30 dagen op de hoogte stelt van je herroeping heb je vervolgens nog 14 dagen om het artikel terug te sturen.
 • Retourneren kan alleen als het product compleet is en (voor zover mogelijk) in de originele verpakking zit. Pak het product daarom niet verder uit / gebruik het niet meer dan nodig is om goed te kunnen beoordelen of je het wilt houden.
 • Voor het retourneren van verf geldt een andere retourprocedure. Wij raden je aan om verf (latex, lak, beits en was), lijm, kit en reinigingsmiddel niet per post te versturen. Breng deze liever terug naar de KARWEI-bouwmarkt. Want als er bij het verzenden lekkage ontstaat, kun je aansprakelijk worden gesteld voor alle eventuele schade.
 • Indien verpakkingen van bijvoorbeeld tegellijm, cement en zand zijn geopend of beschadigd dan brengen wij hiervoor kosten in rekening. Het product kunnen wij immers niet meer verkopen. Op maat gemaakte artikelen zoals maatwerk raamdecoratie of samengestelde deuren kun je niet ruilen of terugbrengen.
 • Zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen nadat je het artikel hebt teruggestuurd (of na herroeping), storten wij het aankoopbedrag terug op je rekening.
 • Als je de hele bestelling terugstuurt, storten we ook de bezorgkosten terug op je rekening. Dit zijn de verzendkosten die je betaalde voor thuisbezorging. De eventuele kosten van het terugsturen (retourkosten) moet je wel betalen.

Meer informatie over herroepingsrecht

Een online aankoop terugsturen

Hoe je je online aankoop terugstuurt, hangt af van hoe die is bezorgd. Meld de retour van je online aankoop allereerst aan >

Bezorgd door PostNL
Is je online bestelling bezorgd door PostNL? Dan kun je voor een snelle afhandeling van je retour het beste naar de bouwmarkt gaan. Retourneren kost dan niks. Neem de factuur mee die je per e-mail hebt ontvangen.

 • Betaalde je je online aankoop met iDEAL? Dan kun je kiezen: wij storten het aankoopbedrag terug op je bankrekening of wij geven contant geld terug.
 • Betaalde je je online aankoop met creditcard of via PayPal? Dan storten we het aankoopbedrag terug op je creditcardrekening of PayPal-account. Het duurt een paar dagen voordat het geld op je rekening of account staat.
 • Betaalde je je online aankoop (gedeeltelijk) met de KARWEI Cadeaukaart? Dan wordt het bedrag dat met de KARWEI Cadeaukaart is betaald omgezet naar een nieuwe digitale KARWEI Cadeaukaart. Deze wordt verzonden naar het e-mailadres wat is opgegeven bij de bestelling. Het eventuele restantbedrag dat betaald is met Creditcard of PayPal zal worden teruggeboekt. Is het restantbedrag betaald met iDeal? Dan kun je er ook voor kiezen om het gehele bedrag contant terug te krijgen (cash of terugpinnen).

Toch terugsturen per post?
Terugsturen per post kan ook. Het kost wel €4,95. Je betaalt die €4,95 niet direct aan PostNL. Wij trekken dit bedrag af van het bedrag dat we terugbetalen. Retour aanmelden >

Bezorgd door Extra@Home
Is je online bestelling bezorgd door Extra@Home? Dan kun je voor een snelle afhandeling het beste naar jouw KARWEI-bouwmarkt gaan. Retourneren kost dan niks. Neem wel de factuur mee die je per e-mail hebt ontvangen. Ga je liever niet naar de bouwmarkt? Meld je retour allereerst hier aan. Wanneer een pakket moet worden opgehaald, zijn de retourkosten gelijk aan de verzendkosten (maximaal 39 euro).

Bezorgd door een leverancier
Is je online bestelling bezorgd door een leverancier van KARWEI? Ga voor een snelle afhandeling van je retour naar de bouwmarkt. Retourneren kost dan niks. Neem wel de factuur mee die je per e-mail hebt ontvangen. Ga je liever niet naar de bouwmarkt? Meld je retour allereerst hier aan > Als we de bestelling via de leverancier terugnemen, zijn de kosten gelijk aan de kosten voor bezorging (maximaal 69 euro).

Op het ruilen en retourneren van online bestellingen zijn de Algemene Voorwaarden van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie van toepassing.

Op onderstaande pagina's vind je meer informatie over retourneren.
- Ruilen & retourneren in de bouwmarkt
- Recycling

Recent bekeken