Grasmaaien

Het product wat het meest voor de hand ligt als je denkt aan een strakke grasmat, is natuurlijk de grasmaaier. Een roterende gazonmaaier is een goede optie. Mocht je meer van een Engelse snit houden, kies dan voor de kooimaaier. Maar, het meest comfortabel en luxe is natuurlijk een robotmaaier.

Gardena Kooimesmaaier

Voor een nauwkeurig gemaaid gazon gebruik je de Gardena kooimesmaaier. Hij werkt zonder elektriciteit. Door een duwbeweging bewegen de messenkooi en het ondermes waardoor de grassprietjes opgetild en afgeknipt worden. De gewenste maaihoogte is eenvoudig in te stellen en als je klaar bent klap je de duwboom in elkaar voor een compacte opslag.

Gardena Kooimesmaaier

Gardena Roterende grasmaaier

De motor met veel vermogen heeft een krachtige overbrenging en grote doortrekkracht voor uitstekende, nauwkeurige en gelijkblijvende maairesultaten en optimale grasopvang. Je maait moeiteloos ieder type gazon, zelfs lang of vochtig gras. Tevens draagt het Ergoflex systeem bij aan een goede werkhouding. De hangrepen zijn inklapbaar zodat je de maaier compact kunt opbergen.

Gardena Roterende grasmaaier

Robotmaaier

De nieuwste ontwikkeling op het gebied van grasmaaien is de robotmaaier. Deze manier van maaien is niet alleen eenvoudig, maar jouw gazon is ook altijd zoals jij dat wilt. Grasmaaien gebeurt hoogstens 1 keer per week, maar dan is het gras vaak al enorm gegroeid en onregelmatig. Met de robotmaaier zal je dus niet alleen tijd besparen, maar jouw gazon ligt er altijd goed bij. Dit omdat de robotmaaier elke dag kan maaien. Dit zou zelfs ’s nachts kunnen en ongeacht het weer. Omdat het gras elke dag gemaaid wordt, zijn de resten minimaal..

Gardena Robotmaaiers

Kantjes bijwerken

De kleine hoekjes en randjes zijn met een grasmaaier niet altijd makkelijk te bereiken. Om deze reden heeft Gardena verschillende producten ontwikkeld zelfs deze plekjes bij te werken. Met de graskantsnijders van Gardena werk je eenvoudig en comfortabel.

Mechanische scharen

Ideaal om de randjes van het gras nauwkeurig en gemakkelijk bij te werken. De mechanische scharen van Gardena zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en ergonomisch ontworpen. Dit zorgt ervoor dat je comfortabel en eenvoudig kunt werken. De messen op de scharen kunnen worden gedraaid zodat je links- en rechtshandig kunt werken.

Gardena Mechanische scharen

Accugrasschaar

De accugrasschaar van Gardena is geschikt om een perfect maairesultaat te creëren. Ideaal voor korte randen of smalle hoeken waar een trimmer niet kan komen. De grasschaar is uitgerust met twee verschillende messen: een gras- en buxusmes met 8 centimeter snijbreedte en een struikmes met een snijlengte van 12,5 centimeter. Hierdoor kun je de grasschaar gebruiken voor zowel het knippen van graskanten en het in vorm snoeien van buxussen of andere struiken. Je kunt de knipper dus gebruiken voor het in model brengen van je gehele tuin. De accu grasschaar werkt op een oplaadbare high-performance Lithium-Ion 3.6 volt accu zodat je kunt knippen en snoeien zonder storende kabels. Na een oplaadtijd van 360 minuten kun je de draadloze gras- en buxusschaar 45 minuten gebruiken.

Gardena Accugrasschaar

Gazontrimmers

Werk langere graskanten netjes bij met de lichte en comfortabel te bedienen grastrimmers van Gardena. Alle gazontrimmers zijn voorzien van een sterke accu of motor en van veiligheidsschakelaars zodat de trimmer niet onbedoeld ingeschakeld kan worden. Niet geheel onbelangrijk is de plantbeschermbeugel waardoor jouw planten in tact blijven.

Gardena Gazontrimmers

Gazon onderhoud

De laatste stappen voor een gezond gazon is het beluchten met een verticuteermachine en het mesten of zaaien met een strooiwagen. In de lente en herfst geef je jouw terras extra ondersteuning door het te beluchten en mesten. Een verticuteermachine verwijderd gemakkelijk onkruid en mos. Hierdoor verbetert de opname van lucht, water en voedsel. Met de strooiwagen bemest je het gazon gelijkmatig, of zaai je extra gras op kale plekken.

Gardena Combisystem verticuteerboy

De Gardena Combisystem verticuteerboy 32 cm is een handig hulpmiddel om eenvoudig mos en onkruid uit je gazon te verwijderen.

Gardena Combisystem verticuteerboy

Gardena strooiwagen

De Gardena strooiwagen l is de helpende hand in de tuin voor het strooien van kalk, mest, zaad, zand of zout. De strooiwagen kan worden gevuld met strooimateriaal van verschillende afmetingen zoals kalk, mest, zaad, zand of zout.

Gardena strooiwagen

Recent bekeken