Gardena robotmaaiers

De nieuwste ontwikkeling op het gebied van grasmaaien is de robotmaaier. Deze manier van maaien is niet alleen eenvoudig, maar jouw gazon is ook altijd zoals jij dat wilt. Met een reguliere grasmaaier maai je het gras meestal maximaal 1 keer per week. Het gras is dan vaak al enorm gegroeid en is onregelmatig. Met de robotmaaier bespaar je tijd én jouw gazon ligt er altijd goed bij. De robotmaaier kan elke dag kan maaien op de door jouw gewenste tijdstippen. Omdat het gras elke dag gemaaid wordt, zijn de resten minimaal en hoef je deze ook niet op te ruimen. Je laat het iggen en het dient dan direct als meststof voor een betere groei. Hierdoor krijg je een vol, gezond en groen gazon.

Bekijk alle Gardena robotmaaiers

Omdat het gras elke dag gemaaid wordt, zijn de resten minimaal en hoef je deze ook niet op te ruimen. Je laat ze liggen en dienen dan direct als meststof voor een betere groei. Ook de hoeveelheid mos neemt af. Door de betere groei van jouw gazon neemt de hoeveelheid mos af.

De installatie is eenvoudig. Je legt het begrenzingsdraad rondom je gazon, hierdoor weet de maaier exact wat zijn werkterrein is. Vervolgens plaats je het laadstation in je tuin en volg je de instructies die op het display van de robotmaaier te zien zijn. Nadat je deze stappen hebt gevolgd is de robotmaaier klaar voor gebruik en kan deze beginnen met het maaien van je gazon.

De robotmaaier rijdt altijd een willekeurige route. Hierdoor krijg je geen strepen op je gazon. Daarnaast kun je eenvoudig instellen op welke hoogte je het gras wilt laten maaien. Zodra de accu van de robotmaaier bijna leeg is keert deze automatisch terug naar het laadstation. Nadat de robotmaaier weer is opgeladen vervolgt deze zijn ronde. Diefstal van de robotmaaier wordt voorkomen door een PIN-code.

De bediening en het onderhoud zijn al net zo eenvoudig. Als de robotmaaier is gestart, kan je hem ingeschakeld laten zodat hij aan het werk kan gaan. Het is aan te raden de messen zo’n 2 á 3 keer per jaar te vervangen. Je kan de robotmaaier het hele voorjaar buiten laten en vlak voor de winter weer binnen halen. De robotmaaier heeft geen last van vocht of regen.

De robotmaaiers van Gardena zijn qua geluid niet te vergelijken met andere grasmaaiers. Het geluid wat zij produceren is zo’n 60dB wat gelijk staat aan achtergrondmuziek. Dit komt omdat hij werkt op een accu. Het energie verbruik staat ongeveer gelijk aan een gloeilamp van 10 tot 30 W.

Bekijk alle Gardena Robotmaaiers

Recent bekeken