€ 21.29
17.
03
* Bij toepassing keuzekorting Keuzekorting
Douglas Grijs Zwart
2.7x19x300cm 2.7x19x240cm
Niet verkrijgbaar in de webshop
Toon alternatieve producten

Productomschrijving

  • Voorbehandeling hout:Gedrenkt

Kenmerken van Zweeds rabatdeel
Zweeds rabat is goed bestand tegen de weeromstandigheden en daardoor een geschikte keuze voor buitenconstructies zoals een schutting of een buitenwand. Doordat deze in dikte afloopt van 1,2 cm naar 2,7 cm ontstaat hier een mooi motief voor een schutting met veel privacy. De lengte is 240 cm, maar kan op elk formaat afgezaagd worden. is Dit Zweeds rabatdeel is gemaakt van Douglas een van de meest populaire houtsoorten van dit moment. De Zweedse rabatdelen zijn al gedompeld in grijze verf.

Plaatsing van een schutting met Zweedse rabatdelen
Voor een schutting met Zweedse rabatdelen dienen vooraf tuinpalen van een lengte van minimaal 240 cm geplaatst te worden elke 50 cm van de schutting. Gebruik bij een losse ondergrond snelcement om de palen te verstevigen. Begin met het plaatsen van Zweedse rabatdelen van onder naar boven tot de gewenste hoogte. Om elk Zweeds rabatdeel te verstevigen gebruik 2 schroeven van minimaal 50 mm per paal. Zorg ervoor dat de schroeven minimaal 4 cm verwijderd zijn van de onder en bovenkant van het Zweedse rabatdeel zodat er ruimte ontstaat tussen de rabatdelen voor de werking van het hout op temperatuurwisselingen en vocht. Check bij het plaatsen van het eerste deel met een waterpas of deze recht staat en plaats het eerste Zweedse rabatdeel niet volledig op de ondergrond.

Hout is een natuurproduct
Als je kiest voor hout dan kies je voor een natuurproduct met karakter. Hout is de enige hernieuwbare grondstof dat door duurzaam bosbeheer door de natuur blijvend voorzien kan worden. Wel is het goed om rekening te houden met enkele natuurlijke eigenschappen van hout. Hout 'werkt' altijd waardoor het hout onder invloed van het weer kan krimpen of uitzetten. Daarom vermelden wij in de maatvoering van het tuinhout van KARWEI altijd ca. maten. Verder kan er hars in het hout zitten. Het hout bevat 'vlammen' en knoesten die in de zomer open kunnen gaan staan waarbij het hars uit het hout kan komen. Hout zal na verloop van tijd op natuurlijke wijze vergrijzen. Het vergrijzen heeft geen negatieve invloed op de levensduur van het hout. Als je de natuurlijke kleur van het hout langer wilt behouden dan kun je het hout behandelen met een tuinbeits.

Lees meer

Specificaties

Product
Productsoort Rabat
Productnummer 131106
Gewicht product 6800 gr
Hoogte product 2.3 cm
Lengte product 2.4 m
Breedte product 19.0 cm
Merk Geen
Duurzaam Nee
Algemeen
FSC-keurmerk Nee
PEFC keurmerk Ja
Type artikel Plank
Decor Houtnerf
Kleur Douglas
Kleurfamilie Grijs, Hout
Gebruik
Voorbehandeling hout Gedrenkt
Reviews worden geladen

Recent bekeken