Tuinplank Douglas ruw ca. 2,1x19,5 cm, lengte ca. 250 cm

12.
95
Dit product is uit ons assortiment
Toon alternatieve producten

Productomschrijving

 • Houtsoort: Douglas
 • Voorbehandeling hout: Onbehandeld
 • Afwerking: Ruw

 • Duurzaam tuinhout bij KARWEI

  Bij KARWEI vind je een uitgebreid assortiment tuinhout zoals tuinpalen, tuinplanken en schuttingen in alle gangbare houtsoorten zoals geïmpregneerd vuren- en grenenhout, douglas en hardhout.

  Tuinplank

  Deze Douglas plank van 250 cm lengte is door de vollere maat een goed alternatief voor een standaard tuin- of schuttingplank. Ook kan de plank gebruikt worden voor andere klussen zoals een zandbak of meubelen. De dikte van de plank is ca. 2,1 cm en de breedte is ca. 19 cm. Natuurlijk is de plank ook eenvoudig op iedere gewenste lengte te zagen. Deze plank is ruw wat betekent dat de plank na het zagen niet is geschaafd en er hierdoor een robuuste afwerking ontstaat. Is dit niet de goede maat voor jouw klus dan zijn er ook tuinplanken in andere afmetingen bij KARWEI te koop.

  Duurzaamheid en onderhoud

  Deze tuinplank is gemaakt van onbehandeld Douglas hout. Dit is een van de meest populaire houtsoorten in de tuin. Douglas heeft van nature een mooie kleur deze kan behouden worden door te bewerken met tuinbeits. Dit gaat vergrijzing van het hout tegen en zorgt voor een langere levensduur van het hout.

  Hout is een natuurproduct

  Als je kiest voor hout dan kies je voor een natuurproduct met karakter. Hout is de enige hernieuwbare grondstof dat door duurzaam bosbeheer door de natuur blijvend voorzien kan worden. Wel is het goed om rekening te houden met enkele natuurlijke eigenschappen van hout. Hout 'werkt' altijd waardoor het hout onder invloed van het weer kan krimpen of uitzetten. Daarom vermelden wij in de maatvoering van het tuinhout van KARWEI altijd ca. maten. Verder kan er hars in het hout zitten. Het hout bevat 'vlammen' en knoesten die in de zomer open kunnen gaan staan waarbij het hars uit het hout kan komen. Verder zal tuinhout na verloop van tijd op natuurlijke wijze vergrijzen. Het vergrijzen heeft geen negatieve invloed op de levensduur van het hout. Als je de natuurlijke kleur van het hout langer wilt behouden dan kun je het hout behandelen met een tuinbeits.

  Lees meer

  Specificaties

  Product
  Productsoort Plank
  Productnummer 143354
  Merk Geen
  Duurzaam Nee
  Algemeen
  Type hout Douglas
  Type artikel Plank
  Reviews worden geladen

  Recent bekeken