Tuinpaal Douglas ruw ca. 6,5x6,5 cm, lengte ca. 250 cm

(1 klantreviews)
16.
29
Niet verkrijgbaar in de webshop
Toon alternatieve producten

Productomschrijving

 • Houtsoort: Douglas
 • Voorbehandeling hout: Onbehandeld
 • Afwerking: Ruw

 • Tuinpaal

  Deze tuinpaal is ca. 250 cm lang en heeft een kopmaat van 6,5x6,5 cm. De paal is veelzijdig te gebruiken voor bijvoorbeeld het plaatsen van een hek, een schutting of een speeltoestel. Voor het plaatsen van de paal is de grond is het advies om altijd een derde van de paal in de grond te plaatsen. Het is ook mogelijk om een paalhouder te gebruiken. Het is ook mogelijk om met deze paal een overkapping te maken. Hiervoor kunnen houtverbinders in diverse maten gebruikt worden om deze gemakkelijk te bevestigen aan elkaar. De paal is ruw ook wel fijnbezaagd genoemd. Dit zorgt voor een robuust uiterlijk.

  Onbehandeld Douglas hout

  Deze paal is gemaakt van Douglas hout. Douglas hout is een veel gebruikte houtsoort om in de tuin te gebruiken. De kleur is namelijk een mooie warme kleur en vanwege onder andere de kleur wordt Douglas hout niet geïmpregneerd waardoor het hout zijn kleur behoudt. Het is verstandig om Douglas hout wel te bewerken met tuinbeits. Dit verlengt de levensduur en gaat vergrijzing van het hout tegen. Het deel van de paal wat in de grond gaat kan behandeld worden met zwarte teer. Dit beschermt de paal waardoor de levensduur verlengt.

  Hout is een natuurproduct

  Hout is een natuurproduct met karakter. En het is een hernieuwbare grondstof dat door duurzaam bosbeheer door de natuur blijvend voorzien kan worden. Wel is het goed om rekening te houden met enkele natuurlijke eigenschappen van hout. Hout 'werkt' altijd waardoor het hout onder invloed van het weer kan krimpen of uitzetten. Daarom vermelden wij in de maatvoering van het tuinhout van KARWEI altijd ca. maten. De maten zullen in veel gevallen kleiner zijn dan de ca. maat gezien ons hout altijd terug gedroogd wordt. 

  Verder kan er hars in het hout zitten. Het hout bevat 'vlammen' en knoesten die in de zomer open kunnen gaan staan, waarbij het hars uit het hout kan komen. Ook zal tuinhout na verloop van tijd op natuurlijke wijze vergrijzen. Het vergrijzen heeft geen negatieve invloed op de levensduur van het hout.

  Lees meer

  Specificaties

  Product
  Productsoort Tuinpaal
  Productnummer 143355
  Gewicht product 5800 gr
  Hoogte product 6.5 cm
  Lengte product 2.5 m
  Breedte product 6.5 cm
  Merk Geen
  Duurzaam Nee
  Algemeen
  FSC-keurmerk Nee
  Kleur Douglas
  Kleurfamilie Hout, Bruin
  PEFC keurmerk Ja
  Materiaal Hout
  Type artikel Balk
  Soort materiaal Douglas
  Afwerking Fijn bezaagd
  Gebruik
  Toepassing Tuinschermen
  Reviews worden geladen

  Recent bekeken