Schutting Solid Grenen ca. 180x180 cm

(15 klantreviews)
€ 44.95
29.
22
Tijdelijk niet verkrijgbaar in de webshop
Toon alternatieve producten

Productomschrijving

  • Privacy: gemiddelde privacy
  • Onderhoud: beitsen na 5 jaar
  • Verwachte levensduur: tot 10 jaar
  • Houtsoort: geïmpregneerd geschaafd grenenhout

Duurzaam tuinhout bij KARWEI
Bij KARWEI vind je een uitgebreid assortiment tuinhout zoals tuinpalen, tuinplanken en schuttingen in alle gangbare houtsoorten zoals geïmpregneerd vuren- en grenenhout, douglas en hardhout.

Kenmerken van schutting Solid
Met dit tuinscherm maak je zelf een prachtige schutting of erfafscheiding in jouw tuin. Deze schutting is erg stevig en duurzaam en daarom noemen wij deze niet voor niets schutting Solid. Schutting Solid is gemaakt van geïmpregneerd grenenhout. Dit is één van de meest gebruikte houtsoorten in de tuin. Doordat dit hout op duurzame wijze (onder KOMO-keur) is geïmpregneerd wordt de levensduur (zelfs bij grondcontact) verlengd. De afmeting van de schutting is ca. 180 bij 180 cm, wat de standaard maat is voor een tuinscherm. Het tuinscherm is samengesteld uit 15 fijnbezaagde planken van ca. 13 mm dik en ca. 133 mm breed. Doordat de planken relatief dicht bij elkaar staan geeft deze schutting voldoende privacy. De bijpassende poort voor schutting Solid heeft KARWEI ook in het assortiment.

Plaatsing van de schutting
Als je de palen met behulp van een paalhouder in de grond zet adviseren wij geïmpregneerde tuinpalen van minimaal 180 cm, maar zet je de palen rechtstreeks in de grond dan kun je het beste palen van minimaal 240 cm gebruiken. Eventueel kun je met snelbeton de palen extra stevig in de grond verankeren. Vervolgens monteer je deze schutting met behulp van zogenaamde vlechtschermsteunen aan de tuinpalen.

Hout is een natuurproduct
Als je kiest voor hout dan kies je voor een natuurproduct met karakter. Hout is de enige hernieuwbare grondstof dat door duurzaam bosbeheer door de natuur blijvend voorzien kan worden. Wel is het goed om rekening te houden met enkele natuurlijke eigenschappen van hout. Hout 'werkt' altijd waardoor het hout onder invloed van het weer kan krimpen of uitzetten. Daarom vermelden wij in de maatvoering van het tuinhout van KARWEI altijd ca. maten. Verder kan er hars in het hout zitten. Het hout bevat 'vlammen' en knoesten die in de zomer open kunnen gaan staan waarbij het hars uit het hout kan komen. Deze schutting zal net zoals al het overige tuinhout na verloop van tijd op natuurlijke wijze vergrijzen. Het vergrijzen heeft geen negatieve invloed op de levensduur van het hout. Als je de natuurlijke kleur van het hout langer wilt behouden dan kun je het hout behandelen met een tuinbeits.

Lees meer

Specificaties

Product
Productsoort Tuinscherm
Productnummer 467723
Gewicht product 51980 gr
Hoogte product 1.8 m
Lengte product 4.2 cm
Breedte product 1.8 m
Type(nummer) 4,2x180x180cm
Merk Geen
Duurzaam Nee
Algemeen
Kleur Groen
Kleurfamilie Hout
Vorm Recht
Type artikel Tuinscherm
Materiaal Hout
Afwerking Ruw
Soort materiaal Grenen
FSC-keurmerk Nee
PEFC keurmerk Ja
Afmetingen
Dikte planken 13.0 mm
Afmeting planken 1,3 x 13,5
Gebruik
Toepassing Tuinschermen
Toepassingsgebied Buiten
Technische kenmerken
Aantal planken 15.0
Bevestigingsmethode Gespijkerd
Behandeling Geïmpregneerd
Reviews worden geladen

Recent bekeken