Schutting Privacy vurenhout ca. 180x180 cm recht

€ 99.00
74.
25
Aanbieding geldig t/m 22-09-2019
Dit product is uit ons assortiment
Toon alternatieve producten

Productomschrijving

  • Geïmpregneerd fijnbezaagd vurenhout
  • Plankmaat 20x190 mm
  • RVS-geschroefd
  • Afm. (bxh) 180x180 cm

Duurzaam tuinhout bij KARWEI
Bij KARWEI vind je een uitgebreid assortiment tuinhout zoals tuinpalen, tuinplanken en schuttingen in alle gangbare houtsoorten zoals geïmpregneerd vuren- en grenenhout, douglas en hardhout.

Kenmerken van schutting Privacy
Met dit tuinscherm maak je zelf een prachtige schutting of erfafscheiding in jouw tuin. Deze schutting is zo gemaakt dat je niet tussen de planken door kunt kijken en daarom noemen wij deze niet voor niets schutting Privacy. Schutting Privacy is gemaakt van geïmpregneerd vurenhout. Dit is één van de mooiere en betere houtsoorten in de tuin. Doordat dit hout op duurzame wijze (onder KOMO-keur) is geïmpregneerd wordt de levensduur (zelfs bij grondcontact) verlengd. De afmeting van de schutting is ca. 180 bij 180 cm wat de standaard maat is voor een tuinscherm. Het tuinscherm is samengesteld uit 11 geschaafde planken van ca. 20 mm dik en ca. 190 mm breed welke met RVS schroeven zijn bevestigd. Ook de bijpassende poort heeft KARWEI in het assortiment.

Plaatsing van de schutting
Als je de palen met behulp van een paalhouder in de grond zet adviseren wij geïmpregneerde tuinpalen van minimaal 180 cm, maar zet je de palen rechtstreeks in de grond dan kun je het beste palen van minimaal 240 cm gebruiken. Eventueel kun je met snelbeton de palen extra stevig in de grond verankeren. Vervolgens monteer je deze schutting met behulp van zogenaamde vlechtschermsteunen aan de tuinpalen.

Hout is een natuurproduct
Als je kiest voor hout dan kies je voor een natuurproduct met karakter. Hout is de enige hernieuwbare grondstof dat door duurzaam bosbeheer door de natuur blijvend voorzien kan worden. Wel is het goed om rekening te houden met enkele natuurlijke eigenschappen van hout. Hout 'werkt' altijd waardoor het hout onder invloed van het weer kan krimpen of uitzetten. Daarom vermelden wij in de maatvoering van het tuinhout van KARWEI altijd ca. maten. Verder kan er hars in het hout zitten. Het hout bevat 'vlammen' en knoesten die in de zomer open kunnen gaan staan waarbij het hars uit het hout kan komen. Deze schutting zal net zoals al het overige tuinhout na verloop van tijd op natuurlijke wijze vergrijzen. Het vergrijzen heeft geen negatieve invloed op de levensduur van het hout. Als je de natuurlijke kleur van het hout langer wilt behouden dan kun je het hout behandelen met een tuinbeits.

Lees meer

Specificaties

Product
Productsoort Tuinscherm
Productnummer 505787
Gewicht product 45000 gr
Hoogte product 1.8 m
Lengte product 3.6 cm
Breedte product 1.8 m
Merk Geen
Algemeen
FSC-keurmerk Nee
Kleur Groen
Kleurfamilie Hout
PEFC keurmerk Ja
Afwerking Ruw
Materiaal Vuren
Vorm Recht
Type Tuinscherm
Afmetingen
Dikte planken 18.0 mm
Afmeting planken 1,8 x 20
Gebruik
Toepassing Tuinschermen
Toepassingsgebied Buiten
Technische kenmerken
Aantal planken 11.0
Bevestigingsmethode RVS geschroefd
Behandeling Geïmpregneerd

Vaak samen gekocht

Vaak samen gekocht
product-cross-sell
Poort Privacy recht ca. 100x180 cm
€ 134.25
product-cross-sell
Tuinpaal geschaafd ca. 6,8x6,8 cm, lengte 270 cm
€ 9.49
product-cross-sell
Tuinpaal geschaafd ca. 6,8x6,8 cm, lengte 240 cm
€ 8.69
product-cross-sell
Puntpaalhouder met punt verzinkt 7x7 cm
€ 4.19
product-cross-sell
Vlechtschermsteun L-model verzinkt 12 stuks
€ 3.19
Reviews worden geladen

Recent bekeken