Poort Andalusië antraciet ca. 178x99 cm

239.
00
Dit product is uit ons assortiment
Toon alternatieve producten

Productomschrijving

  • Passend bij Lamellenschutting Andalusië antraciet
  • Privacy: veel privacy
  • Onderhoud: beitsen na 5 jaar
  • Verwachtte levensduur: tot 10 jaar
  • Houtsoort: antraciet geschaafd grenenhout

Poort Andalusië antraciet ca. 178x99 cm

De Poort Andalusië antraciet is bijbehorend aan de lamellenschutting Andalusië antraciet en is ook gemaakt van grenenhout, een zeer geschikte houtsoort voor het gebruik in de tuin. Door het impregneren van het hout is deze schutting beter beschermd tegen weersomstandigheden. De poort Andalusië heeft een verwachte levensduur van ongeveer 10 jaar. Na 5 jaar hoeft de schutting pas te worden behandeld met een tuinbeits. Overigens is deze poort ook verkrijgbaar in reguliere houtkleur.

Plaatsing van de tuinpoort

Deze poort bevat een metalen frame inclusief bijbehorende duimen. Hierdoor hoef je geen aparte duim en duimheng aan te schaffen. Monteer beide duimen aan de paal en plaats op de duimen de poort. Om de poort af te sluiten kan een standaard boerenklinkstel gebruikt worden. Met een boerenklinkstel kan je eenvoudig je poort afsluiten zonder sleutel. Het is ook mogelijk om tuinpoortsluiting met insteekslot zoals artikel 130369 te gebruiken. Deze past in het metalen frame van de poort Andalusië.

Duurzaamheid en onderhoud

Deze tuinpoort is gemaakt van geïmpregneerd grenenhout. Dit is een van de meest gebruikte houtsoorten in de tuin. Doordat het hout is geïmpregneerd, wordt de levensduur ervan verlengd. Hierdoor is het ook niet nodig om het hout direct te behandelen met een tuinbeits. Pas na circa 5 jaar dient het hout behandeld te worden met een beits of olie voor kleurbehoud en behoud van de levensduur.

Hout is een natuurproduct

Hout is een natuurproduct met karakter. En het is een hernieuwbare grondstof dat door duurzaam bosbeheer door de natuur blijvend voorzien kan worden. Wel is het goed om rekening te houden met enkele natuurlijke eigenschappen van hout. Hout 'werkt' altijd waardoor het hout onder invloed van het weer kan krimpen of uitzetten. Daarom vermelden wij in de maatvoering van het tuinhout van KARWEI altijd ca. maten. De maten zullen in veel gevallen kleiner zijn dan de ca. maat gezien ons hout altijd terug gedroogd wordt.

Verder kan er hars in het hout zitten. Het hout bevat 'vlammen' en knoesten die in de zomer open kunnen gaan staan, waarbij het hars uit het hout kan komen. Ook zal tuinhout na verloop van tijd op natuurlijke wijze vergrijzen. Het vergrijzen heeft geen negatieve invloed op de levensduur van het hout.

Lees meer

Specificaties

Product
Productsoort Schuttingpoort
Productnummer 166003
Gewicht product 41460 gr
Hoogte product 1.78 m
Lengte product 5.0 cm
Breedte product 99.0 cm
Merk Geen
Duurzaam Nee
Algemeen
Type poort Recht
FSC-keurmerk Nee
Kleur Antraciet
PEFC keurmerk Ja
Type artikel Tuindeur
Decor Houtnerf
Lijn Andalusië
Kleurfamilie Zwart, Hout
Materiaal Hout
Soort materiaal Grenen
Afwerking Gedrenkt, Geïmpregneerd, Geschaafd
Afmetingen
Openingsbreedte 99.0 cm
Gebruik
Bevestigingsmethode Hengen
Voorbehandeling hout Geïmpregneerd
Reviews worden geladen

Recent bekeken