Orchidee roze gespikkeld (Chien Xen Pearl) – 2 stuks

28.
95
Dit product is uit ons assortiment
Toon alternatieve producten

Productomschrijving

  • Roze gespikkelde orchidee
  • 2 stuks – 60 cm hoog per stuk
  • Gratis thuisbezorgd

Een orchidee in sprankelende roze gespikkelde kleur. Deze orchidee ontvang je per twee stuks. Beide orchideeën zijn 60 centimeter hoog en hebben twee takken.

Orchideeën heb je in vele soorten en kleuren. Dit is de Phalaenopsis. In Nederland ook wel de Vlinderorchidee genoemd. Deze orchidee, de Chien Xen Pearl variant, heeft groepjes kleine bloemen per tak in een roze gespikkelde kleur. Een sprankelende verschijning. Een fijn kenmerk van deze orchidee is de bloeiduur. De bloeiduur kan oplopen tot drie maanden aaneen. Daarnaast is deze orchidee ook vrij makkelijk opnieuw tot bloei te brengen. Een echte aanrader dus wanneer je van permanente kleur en bloei in je interieur houdt.

Verzorgen Orchidee
De Orchidee doet het goed op een lichte plek, maar niet direct in de zon. Zorg voor een kamertemperatuur (minimaal 15 graden). Wanneer de aarde bijna droog is, is het tijd om water te geven. Zo eens in de zeven à negen dagen. Besproei dan direct de jongste kopjes.

Een orchidee is gebaat bij extra voeding. Geef om de twee weken een scheut speciale Orchideenvoeding. Voeg daarnaast drie tot vier per jaar een theelepel kalk aan de potgrond toe. Vermijd het mesten van november tot januari. Het is belangrijk om eens in de drie jaar de grond te verversen. Check dan ook meteen of de wortels nog voldoende ruimte hebben in de pot. Zo niet, dan is het belangrijk om te verpotten.

De Phalaenopis, oftwel de orchidee, kan nadat deze bijna is uitgebloeid opnieuw tot bloei worden gebracht. Snij de bloemstengel, als er nog twee of drie bloemen aanzitten, boven het derde oog af. De stengel zal dan opnieuw uitlopen. Na acht tot twaalf maanden groeien er nieuwe bloemen.

Lees meer

Specificaties

Product
Productnummer 622700
Merk Geen
Ecocheque Nee
Algemeen
Bloeiperiode Gehele jaar
Hoogte bij aanschaf 60.0 cm
Bloeikleur Paars
Hoogte na 1 jaar 65.0 cm
Eetbaar Nee
Bladhoudend Ja
Watergeven Regelmatig en veel
Potmaat 12.0 cm
Nederlandse naam Orchidee Chien Xen Pearl 
Latijnse naam Phalaenopsis
Plantvorm Stam
Standplaats Halfschaduw
Beschikbaarheid Gehele jaar
Met pot Nee
Type artikel Phalaenopsis
Reviews worden geladen

Recent bekeken