

Verkrijgbaarheid
Je ziet alleen de filters die werken voor de producten die in de lijst staan. Bij Karwei kan je filteren op
- Online kopen
- Op voorraad bij je geselecteerde bouwmarkt
- Click & Collect bij je geselecteerde bouwmarkt
- Te huur
Op de productpagina kan je de winkelvoorraad bij de verschillende bouwmarkten bekijken.
Bij Click & Collect bestel je een product uit de bouwmarktvoorraad. Je betaalt online en het product wordt voor je klaar gelegd. Daarna kan je het ophalen bij de bouwmarkt.
De RD waarde geeft de isolatiewaarde van het isolatiemateriaal aan. Hoe hoger de waarde, hoe beter de isolerende werking. De waarde is afhankelijk van 2 factoren:
- de dikte van het isolatiemateriaal (in cm)
- de lambda-waarde (mate van geleiding, lage geleiding is hoge isolatiewaarde)
Gebruik de onderstaande filters om bij de juiste artikelen te komen.
In hoeverre kan dampvocht (gecondenseerd water uit de lucht) door de isolatie heen? Dit is belangrijk om vocht uit de constructie van de woning te houden en schimmel te voorkomen.
Dampdoorlatende isolatie gebruik je om het vocht wel van binnen naar buiten toe te laten, maar andersom niet. De onderliggende isolatie blijft zo droog, schimmel wordt voorkomen en de constructie behoudt zijn isolatiewaarde.
Dampdichte isolatie gebruik je aan de binnenkant van het isolatiemateriaal. Het laat nauwelijks waterdampen door en houdt de constructie vanaf de binnenzijde droog. De buitenzijde maak je dampdoorlatend om eventueel vocht een uitweg te geven. Een volledig dampdichte constructie is namelijk vrijwel onmogelijk.
Gebruik de filters hieronder om bij de artikelen te komen die voor jouw van toepassing zijn.
Isolatie aan de binnenkant van je huis moet je (bijna) altijd voorzien van een dampdichte laag aan de warme zijde. Enige uitzondering is isoleren van een houten vloer van onderaf. Daar hoeft dat niet.
Een dampdichte laag zorgt ervoor dat de warme lucht niet naar het koude gedeelte kan stromen. In het koude gedeelte zal het vocht in de lucht condenseren en neerslaan in de constructie. Zorg ervoor dat je alle naden dicht plakt met luchtdichte tape.
Deze waarde geeft weer hoe gemakkelijk een product de warmte of kou doorgeeft. Hoe lager de lambda waarde, hoe minder warmte het materiaal geleidt en dus hoe beter het isoleert.
Als je je huis van buitenaf gaat isoleren, moet je een isolatiemateriaal gebruiken die geen vocht opneemt. Een enkelsteensmuur isoleer je bijvoorbeeld beter van buitenaf dan van binnenuit. Er is dan een minimale kans op problemen met vocht. Nadeel is dat het aanzien van het huis veranderd. Ook kun je in de knel komen met dakgoten en kozijnen.
Waar wil je het artikel voor gebruiken? Je kan hier de mogelijkheden selecteren.
De reviewscore geeft de gemiddelde score weer uit reviews geschreven door gebruikers van dit artikel
De isolatiematerialen op deze pagina kunnen vaak op meerdere locaties worden gebruikt. Om zeker te weten welke artikelen bij jouw isolatieklus passen kun je hieronder aanvinken wat voor jou van toepassing is.
Isolatiedekens zijn heel flexibel, goed te verwerken op een ongelijke ondergrond, geluidsisolerend en zacht. Dat maakt een isolatiedeken minder geschikt als vloerisolatie.
De isolatieplaten zijn minder dik, snel op maat te snijden en wel geschikt als vloerisolatie.
Brandklasse A1: Heeft in de praktijk geen bijdrage aan brandvorming en is vrijwel onbrandbaar.
Brandklasse A2: Heeft amper een bijdrage aan brandvorming en is van zichzelf praktisch niet brandbaar.
Brandklasse B: Heeft een zeer beperkte bijdrage aan een brand en is ook amper brandbaar.
Brandklasse C: Is wel brandbaar en draagt dus bij aan de brand als deze eenmaal woedt.
Brandklasse D: Is goed brandbaar en heeft een grote bijdrage als de brand eenmaal woedt.
Brandklasse E: Is zeer brandbaar en heeft daardoor een zeer grote bijdrage als de brand eenmaal woedt.
Brandklasse F: Is niet getest kan daardoor niets garanderen.
Muurisolatie is de ideale oplossing om op een goedkope manier een aangename binnentemperatuur te creëren en het wooncomfort te verbeteren. Bij Karwei beschikken we over een mooi assortiment aan isolerend materiaal voor je muren. Plaats je bestelling vandaag nog en bespaar morgen al op je energiefactuur!
Muurisolatie betekent dat je je muren of je gevels isoleert. Het isoleren van je muren brengt heel wat voordelen met zich mee. Gemiddeld verlies je namelijk zo’n 20% van de warmte via je muren of je gevels. Door deze goed te isoleren, maak je een einde aan dit probleem en bespaar je, zeker in de winter, heel wat op je energiefactuur. Verder is dit soort isolatie ook erg efficiënt tegen vochtproblemen en geluidsoverlast. Je krijgt het vochtgehalte in je woning meteen onder controle en je bevordert de akoestiek enorm. Op deze manier verbeter je het wooncomfort en voorkom je ernstige schade aan je woning.
Je kan zowel je buiten- als je binnenmuren isoleren. Tijdens het bouwen van een nieuwe woning is het erg gebruikelijk om de spouwmuren te isoleren. In dit geval maakt men voornamelijk gebruik van steenwol, glaswol of PIR.
Ook al is het belangrijk om binnen in je woning isolatie aan te brengen, zonder extra isolatiemateriaal in je buitenmuren zal je geen optimaal resultaat behalen. Een buitenmuur kan je zowel aan de buiten- als aan de binnenkant isoleren. Door de muur van binnenuit te isoleren, breng je een extra isolatielaag aan die thermisch isoleert. Het isoleren van de buitenkant van de muren laat je dan weer best aan experts over. Je moet in dit geval namelijk rekening houden met de stand van het dak, de ventilatieroosters en de uitstraling van het isolatiemateriaal.
Karwei is een allround bouwmarkt die voor iedereen en elke situatie een gepaste oplossing wil aanbieden. We hebben daarom diverse soorten isolatiematerialen voor muren in ons assortiment opgenomen. Bij ons vind je isolatieplaten uit steenwol, glaswol, PIR en EPS terug. Bovendien staan onze specialisten je graag met professioneel advies bij. Neem vandaag nog contact met ons op en vertel ons wat je nodig hebt. We zoeken vervolgens graag het gepaste artikel uit, zodat je woning optimaal geïsoleerd wordt!
Lees meer