Combibox – Ficus, Koffieplant, Alocasia en Dieffenbachia met bloempot Antraciet

24.
95
Dit product is uit ons assortiment
Toon alternatieve producten

Productomschrijving

  • Combibox met 4 tropische planten
  • Inhoud: Ficus, Koffieplant, Alocasia, Dieffenbachia
  • Met matantraciet bloempot
  • Gratis thuisbezorgd

Box met vier tropische planten in (mat)antraciet bloempot. De planten in deze leuke combibox hebben allen een tropische achtergrond: de Ficus (Green Kinky), Coffea Arabia (Koffieplant), Alocassia (Olifantsoor) en de Dieffenbachia Compacta. De planten zijn tussen de 25 en 30 centimeter hoog met een potmaat van 12 centimeter. De keramieken bloempot in de kleur matantraciet heeft een tijdloos design. Met zijn ronde uiterlijk past deze pot prima in elk interieur. De pot is 100% waterdicht. Hierdoor kan je hem gerust op een houten tafel zetten.

Deze kinky ficus, de ‘Green Kinky’, staat op een korte stam en heeft veel kleine felgroene bladeren. De Coffea Arabica is een koffieplant uit Ethopie. Als de plant het goed doet, krijg je na vier jaar mooie bloemen. De Alocasia heeft grote tropische bladeren op dunne stengels. De Alocsia wordt ook vaak Olifantsoor of Skeletplant genoemd vanwege zijn grote bladeren en de bijna witte nerven (skelet) op het blad). De Dieffenbachia Compacta is opvallender gekleurd dan de gewone Dieffenbahcia. De bladeren hebben een felgroene (bijna witte) kleur met een donkergroene rand.

Verzorging planten

Ficus: De ficus staat het beste op een lichte / half-lichte plek. Zet tijdens de zomermaanden de ficus niet in de direct zon. Eenmaal een plek gegeven is het verstandig de ficus niet meer te verplaatsen. Het kost de plant veel energie om aan nieuwe standplaats te wennen. De ficus houdt van veel water, zo’n twee keer per week. Zorg ervoor dat de kluit niet uitdroogt.
Koffieplant: Deze plant houdt van een lichte plek. De plant kan bij het raam worden gezet, maar niet op het zuiden. Houd de grond vochtig. De Coffea Arabica verbruikt niet veel water, licht vochtig is voldoende. Je kan beter elke keer kleine beetjes geven.
Alocasia: Kies voor de Alocasia een lichte standplaats uit, maar niet in de zon. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft. Geef je teveel water, dan ontstaan er druppeltjes op de bladpunten. Draai de Alocasia regelmatig, zodat de plant niet teveel een kant (van het licht) opgroeit. Geef in de lente en zomer de plant twee keer per maand wat plantenvoeding.
Dieffenbachia: Zet de Dieffenbachia op een lichte plek, maar niet in de zon. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is door regelmatig (lauw) water te geven. Voed in maart en april de Dieffenbachia bij met plantenvoeding.

Lees meer

Specificaties

Product
Productnummer 624180
Merk Geen
Duurzaam Nee
Algemeen
Bloeikleur Groen
Bloeiperiode Gehele jaar
Hoogte bij aanschaf 25.0 cm
Bladhoudend Ja
Eetbaar Nee
Potmaat 12.0 cm
Latijnse naam Ficus Green Kinky, Coffea Arabica, Alocasia Polly, Dieffenbachia Compacta
Met pot Ja
Nederlandse naam Ficus Green Kinky, Coffea Arabica, Alocasia Polly en Dieffenbachia Compacta met pot Anna Antracite
Watergeven Vochtig en nat
Standplaats Halfschaduw
Plantvorm Bol
Type artikel Ficus
Hoogte na 1 jaar 30.0 cm
Beschikbaarheid Gehele jaar
Reviews worden geladen

Recent bekeken