Licht interieur met een beige bank en muur

De kleurtrend: greige

Je kunt niet meer om deze trendkleur heen: Greige is overal! Deze tijdloze basiskleur heeft zijn weg gevonden naar vele interieurs en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Want van woonkamer tot slaapkamer: met deze trendkleur kun je alle kant op en wij helpen je graag op weg!

Shop greige kleur!

KARWEI muurverf zacht beige mat 2,5 liter
Uitstekend beoordeeld
155 klantreviews
Kies voor een mooi naturel tint op je muur met KARWEI muurverf zacht beige. Deze muurverf heeft een matte finish, is goed dekkend, licht afneembaar en geschikt voor het schilder... Kies voor een mooi naturel tint op je muur met KARWEI muurverf zacht beige. Deze muurverf heeft e...
20.
39
33.99
Met Club Karwei
40% korting
Aanbieding alleen vandaag nog geldig
Bekijk alles in muurverf
KARWEI muurverf warm beige mat 2,5 liter
210 klantreviews
Kies voor een mooi naturel tint op je muur met KARWEI muurverf warm beige. Deze muurverf heeft een matte finish, is goed dekkend, licht afneembaar en geschikt voor het schildere... Kies voor een mooi naturel tint op je muur met KARWEI muurverf warm beige. Deze muurverf heeft ee...
20.
39
33.99
Met Club Karwei
40% korting
Aanbieding alleen vandaag nog geldig
Bekijk alles in muurverf

Wat is een greige kleur?

Laten we bij het begin beginnen, wat is greige nou eigenlijk? Het woord en de kleur zijn een combinatie van grijs en beige. Dit levert een neutrale, maar toch sfeervolle kleur op die eigenlijk overal in huis te gebruiken is. Het warme van het beige en het koele van het grijs zorgen voor de perfecte balans in deze kleur. Greige is verkrijgbaar in verschillende tinten. Meer grijs of juist meer beige geeft de kleur een heel andere uitstraling. Maar welke kleur greige je ook kiest, je haalt er altijd een warme basiskleur mee in huis.

Greige kleur voor je interieur

Het grote voordeel van greige als kleur voor in je interieur, is dat het eigenlijk overal mee te combineren is. Als warme tint vormt greige de perfecte basis voor je interieur en de veelzijdigheid van de kleur zorgt ervoor dat het zich uitstekend laat combineren met andere kleuren. Denk bijvoorbeeld aan een warm grijze muur en combineer dit met meubels of accessoires in kleuren zoals terracotta en olijfgroen om de warme gloed van het beige naar voren te laten komen. Wil je juist het frisse van het greige benadrukken? Combineer de kleur dan met mintgroen of zwart staal voor een eigentijdse look.

Greige op de muur

De klassieke greige tint heeft een perfecte balans tussen warm en koel. Het is een redelijk donkere kleur. Maar greige bestaat in veel verschillende tinten. Als je greige op de muur wilt, heb je dan ook veel te kiezen. De combinatie van grijs en beige muurverf pakt in elke ruimte net weer anders uit. Onder andere de lichtinval, de grootte van de ruimte en de verdere inrichting bepalen hoe de greige verf er in de praktijk uitziet. Daarom raden wij je aan om verschillende tinten greige te overwegen om jouw ideale greige verf te vinden. Met de Kleurservice van Karwei kun je een kleurtester laten mengen bij de mengbalie in de bouwmarkt om deze vervolgens aan te brengen op een wand en het resultaat kunt zien, zodat je altijd een weloverwogen keuze maakt.

Welke tinten greige verf zijn er?

Greige is een neutrale basiskleur, die verkrijgbaar is in verschillende tinten. Van erg lichte kleuren, met een subtiele greige tint, tot aan donkere verfsoorten waarin het beige duidelijk overheerst. De donkerste tinten greige neigen meer naar het bruin toe, terwijl de lichtste greige tinten juist richting het wit gaan. In alle greige tinten is de warmte van het beige en het koele van het grijs terug te zien. De mate waarin het ene of het andere overheerst verschilt echter sterk.

Een erg populaire greige kleur is Subtle Greige. Deze tint combineert duidelijk de sterke kanten van zowel grijs als beige. Het is een middentoon die op diverse manieren gebruikt kan worden. Zoek je een lichtere greige tint? Dan is Delicate Greige misschien wat voor jou. En als je juist een donkere tint zoekt, bekijk dan zeker Full Greige. In deze tint overheersen de warme bruine kleuren. Voor elk interieur is zo een geschikte kleur greige te vinden.

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.