Header-badkameraccessoires-plaatsen_265x312.jpg

Doe het zelf

Badkamer accessoires monteren

63 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Voor de badkamer en toilet heeft KARWEI tal van accessoires. Het stappenplan laat zien hoe je badkamer accessoires eenvoudig en stevig kunt bevestigen. Wil je liever niet boren in je tegels? Bekijk dan de klusvideo Tigerfix.

Voor deze klus heb je nodig:

  • Materialen (7)
  • Extra bij beschadigde tegels

  • Gereedschappen (15)
  • Extra bij beschadigde tegels

tip! tip!
Gebruik bij het boren in tegels nooit de klop- of boorhamerstand van je boormachine. Tegels zijn kwetsbaar en scheuren snel.
stap
Haal het montageplaatje uit de verpakking en plaats het op de muur. Teken de schroefgaten met een stift af.
stap
Heeft een accessoire meerdere horizontale en verticale ophangpunten? Gebruik dan de waterpas om te controleren of de punten mooi in elkaars verlengde liggen.
stap
Controleer met de detector of er geen water- of elektriciteitsleidingen achter de muur lopen.
stap
Plak een stukje schilderstape op de boorplek. Zo glijdt de boor minder snel weg.
tip! tip!
Ga je bestaande accessoires vervangen? Maak dan als het kan gebruik van de bestaande boorgaten.
stap
Schakel het klopmechanisme van de boor uit met de daarvoor bestemde knop. Boor de gaten in de muur. Begin langzaam en voer de snelheid op tot het maximale toerental zodra de boor in de tegel zit.
tip! tip!
Boor bij hard betonnen muren eerst zonder klopstand met een tegel/glasboor door de tegel. Boor daarna met een steenboor en klopboorstand.
stap
Tik voorzichtig met een hamer de pluggen in de muur. Schroef het montageplaatje vast. Haak het accessoire over het montageplaatje. Vergrendel deze door het inbusboutje aan te draaien.
tip! tip!
Zijn er toch tegels beschadigd tijdens het boren? Volg onderstaande stappen om de beschadigde tegel te vervangen door een nieuwe.
stap
Krab met een hobby- en plamuurmes de voegen rondom de tegel weg.
tip! tip!

Gebruik bij voorkeur een Dremel of multitool met slijpschijfje.

stap
Doe je werkhandschoenen aan en zet je veiligheidsbril op. Hak de beschadigde tegel vanuit het midden weg. Verwijder met het plamuurmes de onderliggende lijm en loszittende resten.
stap
Repareer met muurvuller eventuele beschadigingen aan de muur.
stap
Zet de nieuwe tegel volledig in de lijm om condensvorming tegen te gaan. Druk deze op zijn plaats. Krab de voeg meteen open en verwijder de nog zachte overtollige lijmresten.
stap
Laat de tegel minstens 12 uur drogen.
stap
Maak het voegmiddel aan. Breng met een voegrubber het voegsel aan. Laat het drogen.
tip! tip!

Wil je liever niet boren in je tegels? Bekijk dan de klusvideo Tigerfix waarmee je je badkameraccessoires eenvoudig en snel, muurvast en vochtbestendig monteert!