Snoeien

Bomen en struiken hebben een heel eigen uitstraling en moeten daarom goed passen bij de rest van jouw tuin. Met het juiste onderhoud blijven ze mooi in vorm en worden ze echte blikvangers in de tuin.

Heg snoeien

Een heg wordt vaak gebruikt als afscheiding. Dit kan in de vorm zijn van een levende schutting of om jouw tuin te verdelen in verschillende delen. Om een mooie, dichte heg te behouden is snoeien enorm belangrijk. Gardena heeft elektrische, maar ook niet-elektrische producten ontworpen om jouw heg gezond te houden.

Gardena Buxusschaar

De gras- en buxusschaar van Gardena is geschikt om een perfect maairesultaat te creëren. Ideaal voor korte randen of smalle hoeken waar een trimmer niet kan komen. De grasschaar is uitgerust met twee verschillende messen: een gras- en buxusmes met 8 centimeter snijbreedte en een struikmes met een snijlengte van 12,5 centimeter. Hierdoor kun je de grasschaar gebruiken voor zowel het knippen van graskanten en het in vorm snoeien van buxussen of andere struiken. Je kunt de knipper dus gebruiken voor het in model brengen van je gehele tuin. De accu grasschaar werkt op een oplaadbare high-performance Lithium-Ion 3.6 volt accu zodat je kunt knippen en snoeien zonder storende kabels. Na een oplaadtijd van 360 minuten kun je de draadloze gras- en buxusschaar 45 minuten gebruiken.

Gardena Buxusschaar

Onderhoud van bomen en struiken

Besteed tijd aan het snoeien van bomen en struiken. Om jouw bomen en struiken gezond en levendig te houden is het belangrijk om uitgebloeide bloemen af te knippen en te snoeien. Snoeien helpt de boom of struik zijn energie effectiever te gebruiken. Het snoeiwerk kan aardig uiteenlopen en daarom heeft Gardena gereedschap voor het lichte, maar ook voor het zwaardere werk.

Gardena Takkenscharen

Takkenscharen zijn geschikt voor het zwaardere werk. De lange armen zorgen voor een hefboomw aardoor er minder kracht nodig is en is in de hoogte werken geen probleem. Bij bepaalde varianten zijn de armen zelfs telescopisch verstelbaar voor nog meer kracht en lengte. De takkenscharen zijn voorzien van een anti-kleefkorting waardoor ze makkelijk schoon te maken zijn.

Gardena Takkenscharen

Gardena Boomschaar

De boomschaar van Gardena bij KARWEI is onderdeel van het combisysteem van Gardena en is ideaal te gebruiken met de combisyteem telescoopsteel. Snoeien vanaf de grond is geen probleem. De 3-voudige katrolwerking maakt het werk een stuk lichter. De schaar kan zelfs aan takken worden gehangen waardoor het werk nog lichter wordt.

Gardena Boomschaar

Gardena Snoeizaag

Als je zwaarder geschut nodig hebt om struiken of bomen te snoeien biedt de Gardena combisysteem snoeizaag uitkomst. Je kan hiermee werken tot op 5 meter hoogte en is ideaal te gebruiken met de combisyteem telescoopsteel. De speciale coating beschermt tegen roestvorming.

Gardena Snoeizaag

Recent bekeken