Schutting Andalusië antraciet ca. 180x180 cm

139.
00
Dit product is uit ons assortiment
Toon alternatieve producten

Productomschrijving

  • Ook verkrijgbaar in regulier houtkleur
  • Privacy: veel privacy
  • Onderhoud: beitsen na 5 jaar
  • Verwachtte levensduur: tot 10 jaar
  • Houtsoort: antraciet geschaafd grenenhout

Lamellenschutting Andalusië antraciet ca. 180x180 cm

De lamellenschutting is een houten schutting bestaande uit latten in plaats van planken. Dit tuinscherm is een modernere uitvoering dan de standaard tuinschermen. Het tuinscherm met lamellen is gemaakt van grenenhout, een zeer geschikte houtsoort voor het gebruik in de tuin. Door het impregneren van het hout is dit scherm beter beschermd tegen weersomstandigheden. De schutting is antraciet gedompeld, maar is ook verkrijgbaar in een reguliere houtskleur. Door de overlappende latjes is de doorkijk bij de tuinschutting minimaal.

Het lattenscherm is vanaf één zijde geschroefd waardoor het scherm een voor- en achterkant heeft.

Zowel boven als onder heeft het scherm een U-profiel: dit komt de stevigheid van het scherm ten goede en zorgt ervoor dat het scherm zowel horizontaal, als verticaal te monteren is. Houd er rekening mee dat bij de schermen en bij het poort aansluiten. 

De schutting Andalusië heeft een verwachte levensduur van ongeveer 10 jaar. Na 5 jaar hoeft de schutting pas te worden behandeld met een tuinbeits.

Plaatsing van de schutting

Als je de palen met behulp van een paalhouder in de grond zet adviseren wij geïmpregneerde tuinpalen van minimaal 180 cm, maar zet je de palen rechtstreeks in de grond dan kun je het beste palen van minimaal 270 cm gebruiken. Vervolgens monteer je deze schutting met behulp van zogenaamde vlechtschermsteunen aan de tuinpalen. Meer informatie is te vinden bij ons klusadvies.

Duurzaamheid en onderhoud

Deze schutting is gemaakt van geïmpregneerd grenenhout. Dit is een van de meest gebruikte houtsoorten in de tuin. Doordat het hout is geïmpregneerd, wordt de levensduur ervan verlengd. Hierdoor is het ook niet nodig om het hout direct te behandelen met een tuinbeits. Pas na circa 5 jaar dient het hout behandeld te worden met een beits of olie voor kleurbehoud en behoud van de levensduur.

Hout is een natuurproduct

Hout is een natuurproduct met karakter. En het is een hernieuwbare grondstof dat door duurzaam bosbeheer door de natuur blijvend voorzien kan worden. Wel is het goed om rekening te houden met enkele natuurlijke eigenschappen van hout. Hout 'werkt' altijd waardoor het hout onder invloed van het weer kan krimpen of uitzetten. Daarom vermelden wij in de maatvoering van het tuinhout van KARWEI altijd ca. maten. De maten zullen in veel gevallen kleiner zijn dan de ca. maat gezien ons hout altijd terug gedroogd wordt.

Verder kan er hars in het hout zitten. Het hout bevat 'vlammen' en knoesten die in de zomer open kunnen gaan staan, waarbij het hars uit het hout kan komen. Ook zal tuinhout na verloop van tijd op natuurlijke wijze vergrijzen. Het vergrijzen heeft geen negatieve invloed op de levensduur van het hout.

Lees meer

Specificaties

Product
Productnummer 166002
Gewicht product 60000 gr
Hoogte product 1.8 m
Lengte product 4.5 cm
Breedte product 1.8 m
Merk Geen
Duurzaam Nee
Algemeen
FSC-keurmerk Nee
Kleur Antraciet
Kleurfamilie Zwart
Lijn Andalusië
PEFC keurmerk Ja
Materiaal Hout
Vorm Recht
Type artikel Tuinscherm
Technische kenmerken
Aantal planken 63.0
Bevestigingsmethode Geschroefd
Behandeling Geïmpregneerd
Reviews worden geladen

Recent bekeken