Je gekozen filters: wis filters
Meer informatie
  • Houtboor
Toon meer Toon minder
Meer informatie


3 resultaten
Houtspborenset bosch pro 5 st
Diameter: 4.0mm
Deze 5 delige houtborenset van Bosch bestaat uit 5 boren van verschillende doorsnedes. Met deze set haal je gegarandeerd kwaliteit in huis Deze 5 delige houtborenset van Bosch bestaat uit 5 boren van verschillende doorsnedes. Met deze s...
17.
39
Bekijk alles in houtboor
Bosch prof houtspiraalborenset 7-delig
Diameter: 6.0mm
Met deze HSS houtboor met centreerpunt kan je zeer nauwkeurig boren in zacht- en hardhout, gelamineerde platen en MDF. Kan worden gebruikt voor doorgangsgaten en potgaten. Posit... Met deze HSS houtboor met centreerpunt kan je zeer nauwkeurig boren in zacht- en hardhout, gelami...
29.
49
Bekijk alles in houtboor

Houtboren: wat je moet weten

Houtbewerking gaat makkelijker met het juiste gereedschap. En als het om gereedschappen gaat, is de houtboor een echte ster. Het maakt niet uit of je een doorgewinterde klusser bent of gewoon graag in je vrije tijd klust, een houtboor is een onmisbaar onderdeel van je gereedschapskist.

Soorten Houtboren

Houtboren zijn er in alle vormen en maten, elk met een speciale taak. De populairste types zijn de slangenboor, de speedboor en de Forstner-boor. Gebruik een slangenboor voor de dagelijkse klussen, een speedboor voor snel boren en nette gaten en een Forstner-boor voor diepere, platte gaten voor bijvoorbeeld scharnieren. Begrijp de verschillende soorten, en je wordt een echte boor-expert.

Houtboor tips voor perfecte gaten

Oké, je hebt een boor gekozen, maar nu moet je weten hoe je 'm moet gebruiken. Hier zijn een paar handige tips:

  • Hou 'm Scherp: Zorg ervoor dat je boor scherp is voor nette gaten.
  • Let op je Snelheid: Pas de boorsnelheid aan op het soort hout om te voorkomen dat het splijt.
  • Houd 'm recht: Probeer recht te boren door je boorhoek in de gaten te houden.
  • Onderhoud: Maak je boren na gebruik schoon en droog.

Kortom, of je nu een pro bent of net begint, het juiste gereedschap maakt altijd het verschil. Door de juiste houtboor te kiezen en wat handige trucs toe te passen, kun je geweldige resultaten behalen in al je houtbewerkingsprojecten. Bekijk onze houtboren online of in de bouwmarkt.

Recent bekeken