Huis laten verven?

Kan jouw huis wel een opknapbeurt gebruiken en wil jij deze verfklus laten uitvoeren door een vakschilder? Met Karwei Klusservice regel je in een handomdraai een professionele schilder. Via onze offertetool bereken je de kosten voor binnen- en buitenwerk. Deze vrijblijvende offerte kun je ook opslaan om later terug te bekijken.

  • Uitgevoerd door een vakschilder
  • Topkwaliteit verf
  • 100% garantie
  • Betalen in termijnen

Wil je buiten laten schilderen?

Bereken je kosten

Wil je binnen laten schilderen?

Bereken je kosten

In 3 stappen je huis laten schilderen

1. Vraag vrijblijvend een offerte aan
Stel jouw eigen offerte samen en ontdek direct de prijs voor deze schilderklus. Twijfel je over een aantal punten? Geen probleem, bij de schouw kunnen er nog dingen aangepast worden.

2. De schilder komt langs
De vakschilder komt langs voor een schouw en loopt samen met jou de offerte na. Op dat moment kunnen er nog dingen aangepast of aangevuld worden. Je krijgt dan een nieuw en vrijblijvend aanbod.

3. Je woning word geschilderd
Je geaccepteerde offerte klopt helemaal of je hebt je gewijzigde offerte geaccepteerd. Het werk kan ingepland worden! Als het klaar is, bevestig jij dit met je handtekening of een e-mail.

Jarenlange garantie op schilderwerk
De komende jaren hoef jij je geen zorgen te maken: via Karwei krijg je jarenlange garantie op het schilderwerk. Op het binnenschilderwerk krijg je 2 jaar garantie, op het buitenschilderwerk krijg je maar liefst 4 of 6 jaar garantie. Ook komt een onafhankelijke expert van de Vereniging Eigen Huis het buitenschilderwerk beoordelen waarna je een officieel garantiecertificaat ontvangt.

Wil je buiten of binnen laten schilderen?

Buiten laten schilderen
Goed buitenschilderwerk geeft een goede bescherming en maakt het aanzicht van je woning helemaal af. Met Karwei Klusservice regel je een professionele vakschilder voor een goede prijs, met 100% garantie.

Offerte buitenschilder

Binnen laten schilderen
Wil je je binnendeuren, trap, keuken of andere muren in huis laten schilderen? Via Karwei Klusservice boek je makkelijk een professionele schilder.

Offerte binnenschilder

Veelgestelde vragen over schilderwerk via Karwei Klusservice

Regel een vakschilder met de Karwei Klusservice, hoe zit dat?

Je kunt het zelf doen, je kunt het laten doen. Als het gaat om buiten- of binnenschilderwerk helpt Karwei je ook graag bij de tweede optie. Via ons online aanvraagformulier stel jij zelf je offerte samen. Dat doe je door gewoonweg onderdelen van je woning aan te klikken. Je krijgt een prijsberekening voor de hoeveelheid werk in plaats van op uurbasis, want wie weet hoe lang een schilder nu echt bezig is? Als jij akkoord bent met je prijs stuurt onze ervaren partner Uw Schilderwerk B.V. een schilder bij je langs ter kennismaking en om te kijken of alles klopt. Voor je het weet staat je huis in de professionele verf en ben je voor jaren klaar.

Wie is Uw Schilderwerk B.V.?

Deze organisatie is gespecialiseerd in woningonderhoud, gevestigd in Amersfoort, maar werkend in heel Nederland m.u.v. de Waddeneilanden. Al jaren voert Uw Schilderwerk duizenden schilderklussen per jaar uit, waarbij de klanttevredenheid met gemiddeld een 8.7 wordt beoordeeld!
Uw Schilderwerk B.V. heeft alle nodige expertise aan boord, waaronder een ervaren Service Team en gedegen kennis van de technische kant van zaken. Geef jij je verfkwast bij ons uit handen, dan komt die zeker goed terecht.

Waarom kiezen voor Karwei Klusservice?

Je kunt het werk zelf doen, je schakelt de broer van je buurman in, of je wikt en weegt verschillende offertes van lokale schilders. Kies je hiervoor? zet hem op, doe voorzichtig en houd er rekening mee dat het resultaat niet altijd even professioneel is. Ga je een rechtstreekse overeenkomst aan met een schildersbedrijf, dan staan jij en je schilder als enige partijen hierin. Dit brengt risico’s met zich mee met het oog op de voortgang, onderlinge communicatie, (hoogte van de) kosten et cetera. Wat te doen als jouw schilder halverwege het werk ineens failliet wordt verklaard? Karwei Klusservice biedt je zekerheid van meerdere partijen die elkaar ondervangen, het wegnemen van veel regelwerk, een goed verloop van zowel planning, betalingen en administratie, en we nemen de verantwoordelijkheid en garantie op onze gezamenlijke schouders voor een goed resultaat

Op welke manier zorgt Karwei Klusservice voor een goede uitvoering?

Jouw schilder via Karwei Klusservice maakt deel uit van een netwerk van zorgvuldig geselecteerde en extra getrainde schilders die nauwlettend worden gevolgd op zaken als afspraken en kwaliteit. Ze worden door het team van Uw Schilderwerk B.V. begeleid, gecontroleerd en aangestuurd of geadviseerd wanneer nodig.

Buitenschilderklus?
Het resultaat van jouw schilder wordt bij buitenschilderwerk ook nog eens gecontroleerd door niemand minder dan een ervaren inspecteur van Vereniging Eigen Huis. Technisch nog wat verbeterpuntjes? De schilder komt eerst terug voor wat herstelwerk voordat we het schilderwerk echt afronden en we jou voorzien van het garantiecertificaat die je krijgt voor je buitenschilderwerk.

Wat kan ik wel en niet laten uitvoeren via Karwei Klusservice?

Via het online aanvraagformulier stel je zelf je offerte samen uit een grote selectie van standaard mogelijkheden (elementen):
Gaat het om buitenschilderwerk, dan kies je de te schilderen gevels en kun je bijvoorbeeld daklijsten, ramen (raamkozijnen) in verschillende maten, balkonhekken en betimmeringen aangeven.
Stel je een offerte voor binnenschilderwerk op, dan richt je je op ruimtes en kun je in m² sauswerk van wanden en plafonds aangeven, maar ook het schilderen van deuren en ramen (raamkozijnen), trappen, radiatoren en nog meer.
Wil je iets laten schilderen op een andere manier dan voorgeschreven of iets aan of binnen je woning dat niet als keuze er tussen staat? Bij het controlebezoek van de schilder kan die in de meeste gevallen een bijzondere toevoeging aan de offerte doen om aan je wensen tegemoet te komen. Bij elk wijziging ontvang je een nieuwe offerte ter akkoord, zo kan jij niet vast komen te zitten aan een offerte die bijvoorbeeld omhoog schiet in prijs als gevolg van aanvullingen.

Wat doen jullie met de door mij ingevulde gegevens?

Met jou gegevens koppelen wij je aan een geschikte schilder en kunnen we goed volgen hoe alles verloopt, contact met je opnemen als het nodig is en je voorzien van gepaste informatie. Verder krijg je bij acceptatie van je offerte een jaar lidmaatschap van Vereniging Eigen Huis cadeau en daarvoor zullen wij ook hen voorzien van je N.A.W en contactgegevens. Ons gegevensgebruik wordt gecontroleerd door de daartoe bevoegde instanties en is naar AVG-wetgeving. Je gegevens worden dan ook beschermd opgeslagen voor alleen dit gebruik.

Wat gebeurt er als ik mijn offerte accepteer?

Dit is het moment dat jij je kwast uit handen geeft. Je krijgt binnen enkele dagen bericht vanuit Uw Schilderwerk B.V. over je schilder en zijn contactgegevens. Samen plan je een schouwafspraak in waarbij je kennis maakt met de schilder/zijn bedrijf, en hij met je de woning rondloopt en kijkt of er nog bijzonderheden zijn aan het houtwerk, de bereikbaarheid en je wensen. Je kunt een nieuwe offerte krijgen of alles is prima en je kunt met de schilder overgaan tot een planning van de uitvoering. Op vaste momenten krijg je geautomatiseerde berichten vanuit Uw Schilderwerk B.V., bijvoorbeeld ter bevestiging van geplande afspraken of ter herinnering aan de start van het werk.

Wat moet ik doen als ik mijn opdracht wil wijzigen?

Is je schilder al aan het werk, maar wil je toch die ene niet opgegeven deur wel laten schilderen? Je schildert voegt met een druk op de knop en jouw handtekening extra werk toe aan de offerte. Hetzelfde geldt als je die deur juist uit je offerte wilt halen. De som van het meer- en/of minderwerk wordt verrekend bij je derde (laatste) termijnbetaling.

Op welke termijn word ik geholpen?

In sommige regio’s zitten de planningen eerder vol dan elders, ook is de grootte van de opdracht en zijn de weersomstandigheden van invloed op de planning. Het aanvraagtraject kan heel snel gaan: binnen enkele werkdagen weet jij welke schilder aan je gekoppeld is en doorgaans vindt binnen 1 à 2 weken de schouw plaats. Wordt het een definitieve opdracht? Dat stem je met het schildersbedrijf een planning voor uitvoering af, waarbij je rekening houdt met onvoorziene omstandigheden die je helaas niet kunt plannen.

Hoe wordt de verf geregeld?

Bij het samenstellen van je offerte kun je kiezen voor verf van Sikkens (Rubbol) of Sigma (S2U), je laat de keuze nog even wachten tot aan de schouw of je laat het over aan de schilder. Er wordt alleen gebruik gemaakt van verf bestemd voor professionals en aan de bestelling zelf hoef jij niets te doen. Jij kiest de kleuren en de glansgraad, je schilder voert het in, het team van Uw Schilderwerk controleert nog even of alles correct is en je schilder heeft het nodige materiaal in bezit voor de start van de uitvoering. Kijk op de websites van Sikkens en Sigma om alle mogelijke kleuren te bekijken.

Waarom moet ik eerst een offerte accepteren voordat er iemand langs komt?

We willen niet dat jij je een hoedje schrikt als de schilder je laat zien wat je verfklus gaat kosten. Het is een behoorlijke uitgave en daarom belangrijk dat je hier vooraf al over hebt nagedacht. Door al een offerte in handen te hebben weet je waar je aan begint. Onze schilders beseffen dan ook dat ze met een serieuze aanvraag te maken hebben en zetten hun beste beentje voor om jou goed te informeren over het eventuele vervolg. Toch koudwatervrees na je beslissing? Je hebt na het accepteren van je offerte altijd 2 weken (wettelijke) bedenktijd om je geaccepteerde offerte op te zeggen.

Wat staat er in mijn offerte?

Jouw offerte bevat woninggegevens, betalingsinformatie, contactgegevens van zowel Uw Schilderwerk als het schildersbedrijf dat voor de uitvoering bij jou is geselecteerd, en een gedetailleerd overzicht van uw opdracht.

Waaruit bestaat mijn offerteprijs?

Jouw offerteprijs is de totaalprijs inclusief BTW van alle standaard elementen en eventueel meerwerk, dat in de offerte staat genoemd. Deze prijs wordt door een achterliggend rekenmodel gecalculeerd waarin onderstaande zaken ook zijn meegenomen:
- Standaardkosten (bijv. administratieve kosten)
- Het verfsysteem (het werkvoorschrift dat nodig is voor een kwalitatief goed resultaat)
- Het aantal kleuren
- Vaste elementen per locatie (gestandaardiseerde elementen, zoals een dubbele deur of het plafond per m² in slaapkamer 1)
- Overige elementen (bijzondere toegevoegde werkzaamheden/meerwerk)
- Additionele afspraken (ruimte voor extra afspraken)

Kan mijn offerte nog duurder uitvallen?

Na de schouw en het accepteren van een eventuele gewijzigde offerte kan de prijs niet meer worden verhoogd, behalve als je zelf toevoegingen wilt doen aan de offerte, waaronder ook het laten repareren van eventueel aangetroffen gebreken in de ondergrond, en bij wettelijke wijzigingen van de omzetbelasting.

Wanneer en hoe moet ik betalen?

Voor het buitenschilderwerk betaal je in 3 termijnen: 20% (10 dagen) voor de start van de uitvoering, 60% na oplevering van het werk door de schilder met jouw goedkeuring, en nog eens 20% als de inspectie is geweest en het werk is goedgekeurd of na uitvoering van eventueel herstel van inspectiepunten.

De kosten voor binnenschilderwerk betaal je in 2 termijnen: 20% (10 dagen) voor de start van de uitvoering en 80% na oplevering van het werk door de schilder en jouw goedkeuring hiervan.

Op de betalingsmomenten ontvang je een e-mail met de termijnfactuur en een iDEAL betalingslink. In de mail staan ook instructies voor handmatig overmaken.

Gaat mijn geld rechtstreeks naar de schilder?

Nee, jij betaalt in termijnen aan Uw Schilderwerk en zij verzorgen de vergoeding naar schildersbedrijven conform contractuele afspraken. Schildersbedrijven krijgen ook in termijnen betaalt, waardoor zij er alle baat bij hebben om het werk goed, vlot en geheel af te ronden. Naast de schilder betaalt Uw Schilderwerk van jouw offerteprijs alle andere kosten die komen kijken bij jouw verfklus.

Waarom hebben de offertes een drempelbedrag om hiervan gebruik te kunnen maken?

Voor buitenschilderwerk moet je een offerte samenstellen van tenminste €1.000,- (incl. BTW), voor binnenschilderwerk is de drempel €750,-. Die drempel is ingesteld omdat deze dienst een totaal-offerte biedt met vaste kosten die er standaard in worden gerekend. Geef jij maar heel weinig schilderwerk op, dan kom je daardoor relatief duur uit en kun je beter kiezen voor klusser die een paar uurtjes bij je langskomt en misschien niet alles nodig heeft waar je anders wel voor betaalt. De gemiddelde offertewaarde ligt een stuk boven deze drempel, dat betekent dat we voor een gemiddelde verfklus zeker zijn van een goede offerteprijs.

Hoe word ik verzekerd van vakwerk?

Vakwerk is voor ons belangrijk en daarom werken we samen met een organisatie die zich hierin al jarenlang bewijst. De drie ijkpunten die van belang zijn bij het leveren van vakwerk:
- De schilders zijn zorgvuldig geselecteerd en ontvangen training op maat.
- Er wordt alleen gebruikt gemaakt van professionele hoogwaardige materialen.
- Het werk en de werkwijze wordt nauwlettend gevolgd en gecontroleerd.

Ik vind het werk niet goed uitgevoerd, wat nu?

Dat is jammer, maar dit kan eens voorkomen. Je hebt twijfels over de inzet van de schilders, het materiaal of je treft na de oplevering gebreken aan. Je hebt recht op een goed resultaat en je krijgt daarbij hulp van Uw Schilderwerk. Je hoeft alleen maar contact op te nemen met het Service Team.

Wordt er garantie gegeven op de verfklus?

Laat je binnenschilderwerk uitvoeren, dan heb je recht op 2 jaar garantie (de wettelijke termijn). Op buitenschilderwerk geven we een speciale langere garantie omdat onze verfsystemen jouw schilderwerk 4 of 6 jaar lang in topconditie kunnen en moeten houden. Bekijk je offerte en onze dienstvoorwaarden om te zien wat die garantie voor jou persoonlijk betekent.

Is het schilderwerk via Karwei Klusservice ook mogelijk voor huurwoningen en appartementen?

Het buitenschilderwerk kunnen we alleen uitvoeren bij particulieren, omdat in geval van huur (via een corporatie) een andere partij verantwoordelijk is voor het onderhoud. Deze partijen zijn veelal bedrijven en hiervoor geldt een ander belastingtarief waarop wij (nog) niet zijn ingesteld. Ook een Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen wij nog niet helpen.

Voor binnenschilderwerk is bovenstaande niet van belang, als jij als aanvrager zelf verantwoordelijk bent voor je binnenschilderwerk kun je gewoon bij ons terecht.

Zijn er nog meer zaken waardoor Karwei Klusservice mij niet kan helpen?

Ja en die hebben we opgenomen in onze Dienstvoorwaarden. Hieronder ook even op een rijtje:

Voor binnenschilderwerk kunnen we je helaas niet helpen bij (een):
- woning op de Waddeneilanden;
- houtwerk dat in zeer slechte staat is (bv. houtrot, schimmels of boktor);
- ondeugdelijke ondergronden, waaronder, maar niet beperkt tot, slecht stucwerk;
- woning die binnen en/of van buiten slecht toegankelijk is.

Voor buitenschilderwerk kunnen we helaas niet helpen bij (een):
- appartement, maisonnette, woonboot, monument of grachtenpand;
- wooncomplex van Vereniging van Eigenaren;
- woning die rondom slecht bereikbaar is met een steiger of hoogwerker;
- woning op de Waddeneilanden;
- houtwerk dat in zeer slechte staat is (bijv. aangetast door houtrot, schimmels of boktor);
- woning waarvan het volledige houtwerk met blanke/transparante lak, een watergedragen of ademend verfsysteem geschilderd moet worden.

Waar komt mijn schilder vandaan?

We werken met veel schildersbedrijven die verspreid over het land zitten. Jouw schilder heeft aangegeven in jouw regio werk te willen doen. Het kan zijn dat hij uit dezelfde plaats komt, maar ook dat hij voor jou een eindje moet rijden. Maak je geen zorgen, dit heeft geen effect op jouw offerteprijs.

Kan mijn buitenschilder ook mijn binnenschilderwerk doen (of andersom)?

In de meeste gevallen wel. Stel je hebt een offerte voor buitenschilderwerk aangevraagd en je wilt graag ook even 1 of 2 kozijntjes binnen laten meenemen. Dan kom je niet uit boven de drempel van de offerte voor binnenschilderwerk. Vraag in dit geval je buitenschilder of hij dit als meerwerk kan toevoegen aan je offerte voor buitenschilderwerk. Is jouw binnenschilderwerk ook een flinke klus? Stel dan een aparte offerte voor binnenschilderwerk samen. Je vraagt dan twee offertes aan met elk hun eigen invoeringsopties, maar die kunnen we aan één en dezelfde schilder geven om de uitvoering te combineren.

Recent bekeken