stappenplan

Hoe maak ik zelf een uitklapbare bar?

In de zomer kan een veranda of terras een verlengstuk van je huis worden met de juiste meubels. Deze uitklapbare bar is ideaal voor feestjes in de tuin of voor op het balkon die vervolgens geen tot weinig ruimte inneemt, en ook nog eens geschikt is voor buiten! Opgeklapt neemt de bar weinig ruimte in, uitgeklapt heb je een bartafel waar je een heerlijk drankje aan kunt drinken of fijn in de buitenlucht je thuiswerk dag doorbrengt!

Handige Tip!

Gebruik (accu)boormachine voor het voorboren van schroeven en het schroeven zelf, voorboren met een boor 1-2 mm in diameter kleiner dan de schroef. Verzink de schroeven in het houtoppervlak.

stap 1

Plaats de plankjes tegen het tussenschot op 25 cm vanaf de bovenkant en de onderkant. Laat de zijden netjes met elkaar ‘lijnen’ en schroef de planken tegen elkaar (Schroef O).

stap 2

Plaats de planken voor de boven- en onderzijde tussen de planken voor zijkanten.
Laat de hoeken mooi ‘lijnen’ en schroef de planken tegen elkaar (Schroef O).

stap 3

Plaats de 2 planken voor de achterkant in het frame van de kast.
En schroef de planken voor de achterkant in het frame. (Schroef O).

stap 4

Plaats het binnenwerk in het kastframe en schroef de planken vast (Schroef O). Gebruik de winkelhaak om te controleren of het binnenwerk mooi haaks in het frame zit.

stap 5

Schroef de planken voor het tafelblad aan de onderkant van de twee tafelbladdragers (Schroef P). Zorg dat alle planken netjes lijnen en verdeel de tussenruimte gelijk.

stap 6

Leg de planken voor de tafelpoot plat neer en schroef deze aan elkaar met de verbindingsstrips (Strips M en schroef N). Bevestig het scharnier aan de onderzijde
(Scharnier L). Gebruik een priem om de schroefgaten voor te bereiden (schroef N).

stap 7

Draai de tafelpoot 180˙en schroef de scharnieren vast (Scharnier L en schroef N).

stap 8

Plaats het tafelblad in de kast met de tafelpoot naar buiten en de scharnieren uit stap 5 aan de bovenkant. (Scharnier K). Plaats de overgebleven scharnieren aan de onderkant en schoef deze vast (Schroef P).

stap 9

Bevestig de de afsluitlatje Q aan de bovenkant van het kastframe schroef deze vast zodat het latje nog kan draaien (Schroef O).

stap 10

Geef de opklaptafel tot slot wat extra bescherming met een mooie tuinbeits. In dit voorbeeld maakte ik gebruik van de Ceta bever tuinhout beits in de kleur vergrijsd wit 031.

Meer klusadvies

Hoe maak ik een nachtkastje?
Hoe maak ik een nachtkastje? stappenplan
Klusadvies - meubels - Hoe maak ik zelf een bedtafel? - Thumbnail
Hoe maak ik zelf een bedtafel? stappenplan
Hoe maak ik zelf een sidetable?
Hoe maak ik zelf een sidetable? stappenplan
Dit stappenplan komt voor in