Bestrating van je tuin

Tuinbestrating kom je eigenlijk in iedere tuin wel tegen. Of het nu gaat om een terras om zomers lekker op te barbecueën of een mooie oprit, met het juiste advies van KARWEI maak je gemakkelijk jouw keuze uit het assortiment en heb je jarenlang plezier ervan.

Als je bijvoorbeeld een nieuw terras wilt gaan maken dan stel je jezelf vooraf een aantal vragen. Wat is de beste plek voor het terras? Zit ik graag in de zon of in de schaduw? Hoe groot ga ik mijn terras maken?

Wil je weten welke verschillende materialen je hiervoor kunt gebruiken? Bekijk dan deze handige video:

Terrastegels

Terrastegels zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Je kunt kiezen uit betontegels, natuurstenen tegels en keramische tegels. Bij betontegels heb je de meeste keuze in kleur en structuur. Natuursteen is een natuurproduct zodat iedere tegel een eigen tekening heeft, dit zorgt voor een levendig karakter. Een keramische tegel heeft de uitstraling van natuursteen, maar is het minst gevoelig voor invloeden van buitenaf.

Meer informatie >

Stenen

Stenen zijn zeer geschikt voor het leggen van een terras of oprit. Je hebt bij stenen de keuze uit straatstenen, plano stenen en trommelstenen. Traditionele straatstenen kun je door de langwerpige vorm in meerdere legpatronen leggen, zoals bijvoorbeeld het visgraatpatroon. Plano stenen hebben strakke randen, terwijl getrommelde stenen juist bewerkte randen hebben voor een verouderde uitstraling.

Meer informatie >

Siergrind en -split

Siergrind en –split is een vorm van semi-verharding en je kunt dit gebruiken voor het maken van bijvoorbeeld een looppad in de tuin of voor decoratieve doeleinden. Siergrind en –split zijn beide natuurproducten. Split is gebroken steen en is daardoor hoekig van vorm, terwijl grind door de natuur gesleten stenen zijn en hierdoor ronder van vorm is. Grind en split gebruik je altijd in combinatie met anti-worteldoek om onkruidgroei tegen te gaan. Het voordeel van dit materiaal is de eenvoudige verwerking en het minimale onderhoud.

Meer informatie >