Wandorganizer

Om ruimte te besparen op je bureau is deze zelf te maken wandorganizer ideaal. Je kunt er van alles in en aan hangen, zodat er genoeg ruimte overblijft om te werken.

stap 1

Zaag de benodigdheden op maat

Zaag de MDF plaat en de stok grenen op maat:
MDF plaat:
1x 95x75 cm (achterplaat)
2x 26x16 cm
2x 26x8 cm
6x 16x8 cm
1x 16x13 cm
1x 13x8 cm
Stok grenen:
4x 5 cm 4x

Tip!

Laat de achterplaat in de bouwmarkt op maat zagen. Met de KARWEI-klantenkaart kun je gratis plaatmateriaal op maat zagen

stap 2

Verf het MDF en de stokken

Verf beide kanten van de op maat gezaagde MDF platen (voor de achterplaat is 1 kant voldoende) en de 4 op maat gezaagde stokken met grondverf. Verf daarna al het gegronde hout met de houtverf Tasty Toffee of kleur naar keuze.

stap 3

Maak de bakjes

Maak 2 bakjes (zonder achterkant) van de MDF platen van: 1x 26x16 cm, 1x 26x8 cm en 2x 16x8 cm met behulp van houtlijm. En 1 bakje (zonder achterkant)van de MDF platen van: 1x 16x13 cm, 1x 13x8 cm en 2x 16x8 cm.

stap 4

Bevestig de bakjes en stokken op de achterplaat

Bevestig de bakjes en de stokken op de achterplaat. Doe dit door middel van houtlijm en vanaf de achterkant met een schroef voor de stevigheid. Zorg dat er genoeg ruimte is tussen de stokjes en bakjes, zodat er een bijvoorbeeld een schaar aan kan hangen.

stap 5

Bevestig de organizer aan de muur

Bevestig de wandorganizer aan de muur, dit kan door hem op te plakken met houtlijm of te schroeven in de muur. Vul hem met pennen en klaar is je wandorganizer.

Laat je inspireren door de rest van deze tuinkamer of als je nog niet uitgeklust bent, kijk dan gauw hier voor nog veel meer klusinspiratie.

Veel klusplezier!

Meer klusadvies

Klusadvies - meubels - Hoe maak ik zelf een boekenkast van underlayment? - Thumbnail
Hoe maak ik zelf een boekenkast van underlayment? stappenplan
Klusadvies - meubels - Hoe maak ik zelf een secretaire? - Thumbnail
Hoe maak ik zelf een secretaire? stappenplan