stappenplan

Maak je eigen bedombouw

Wil je de sfeer van je slaapkamer veranderen? Geef je bed dan ook een nieuwe look! Met een simpel stappenplan bouw jij je eigen bedombouw en creëer je een heel nieuwe sfeer. Heb je extra bergruimte nodig? Maak dan een lade- of klepkast van de vakken naast het bed.

Ga aan de slag!

stap 1

Laat het MDF in de bouwmarkt zagen. Met jouw KARWEI KAART is dit gratis!

stap 2

Eerst maken we de ombouw voor het bed.
Schroef de plaat voor het voeteinde van het bed met behulp van de hoekankers aan de plaat voor de zijkanten van het bed.

stap 3

Zet de ombouw om het bed heen en schroef de plaat voor het hoofdeinde van het bed aan de zijkanten. De schroeven komen in het zicht, maar vallen later weg achter de achterwand.

stap 4

Leg deel 1 van de bovenzijde van het headboard vlak op de grond. Meet en teken vervolgens de positie van de zijkanten en tussenschotten af.

stap 5

Lijm en schroef de tussenschotten aan deel 1 van de bovenzijde van het headboard.

stap 6

Lijm en schroef ook de zijkanten aan deel 2 van de bovenzijde van het headboard. Zorg ervoor dat de zijkanten mooi gelijk zijn met de bovenkant.

stap 7

Lijm en schroef de hoge achterwand aan het headboard. Lijm ook de kopse kanten van de achterwand en het bovenblad aan elkaar, zodat je straks zo min mogelijk van de naad blijft zien.

stap 8

Zet het headboard op de juiste plek in de slaapkamer en schuif het bed met ombouw op z’n plek. Aan beide kanten blijft er 70 cm vrij.

stap 9

Lijm en schroef de voorkanten van het headboard op zijn plek. Houd hierbij de bovenkanten mooi gelijk en de zijkanten tegen de bedombouw aan.

stap 10

Plamuur alle gaten met kneedbaar hout.

stap 11

Schilder het geheel eerst met grondverf en daarna met lak in ‘jouw eigen kleur’.
Wij gebruikten IG KH K-391.

Tijd: 3 uur -

Totaalbedrag: €143,87