stappenplan

Hoe plaats ik een badkamermeubel?

Er zijn badkamermeubels in allerlei soorten en maten. Maar deze is écht uniek! Dit badkamermeubel is namelijk helemaal in stijl met jouw badkamer. Kies je wandtegels en een waskom naar keuze en ga direct aan de slag met deze klusinstructie.

Hoe plaats ik een badkamermeubel?
stap 1

Lijm eerst alle zijden van de bak aan elkaar. Lijm vervolgens de twee onderzijden aan de onderkant van de rechthoek. Houd ze gelijk aan de voor- en achterzijde. Lijm als laatste de bovenzijde vast. Leg het geschaafd vuren ter versteviging in de binnenhoeken van de bak en lijm ook deze vast. Schroef de bak vervolgens aan alle zijden vast met spaanplaatschroeven.

stap 2

Zet de waskom op de bak en bepaal waar de gaten voor de kraan en voor de afvoer komen. Boor het gat voor de kraan (28 mm) met de speedboor en zaag met de gatenzaag het gat voor de afvoer.

Hoe plaats ik een badkamermeubel?
stap 3

Plaats op alle randen een tegelprofiel om scherpe randjes te voorkomen. Smeer met een lijmkam alle zijden in met tegellijm.

Hoe plaats ik een badkamermeubel?
stap 4

Snij de tegels in de juiste grootte met een tegelsnijder. Gebruik voor lastige vormen een tegelzaagje of tegelvijl.

Hoe plaats ik een badkamermeubel?
stap 5

Bevestig de tegels rondom (behalve de onderzijde) met behulp van voegenkruisjes. Hou aan de bovenzijde rekening met de opening van de kraan en van de afvoer.

stap 6

Voeg de tegels wanneer de lijm helemaal is uitgehard. Veeg eventuele voegrestanten van de tegels met een natte spons.

stap 7

Zaag uit een van de tafelpoten twee stukken van 30.5 cm. Deze stukken dienen aan de korte zijden als dwarsliggers. De zes andere poten hebben al de goede lengte. Vier daarvan gebruik je als poot en de overige twee worden dwarsliggers aan de voor- en achterzijde. Maak het onderstel door de poten en dwarsliggers aan elkaar te schroeven. Wel even voorboren met de houtboor! Schroef vervolgens het onderstel aan de bak vast.

stap 8

Verf het onderstel (een aantal keer) in de gewenste kleur met acryllak. Laat het goed drogen. Monteer de waskom en de kraan en je wastafelmeubel is klaar voor gebruik.

Benodigdheden

Materialen (18)

Meer klusadvies

Klusadvies - badkamer - Hoe repareer ik mijn lekkende kraan? - thumbnail
Hoe repareer ik mijn lekkende kraan? stappenplan
Klusadvies - badkamer - Hoe plaats ik een thermostaatkraan? - thumbnail
Hoe plaats ik een thermostaatkraan? stappenplan
Klusadvies - badkamer - Hoe maak ik een vurenhouten badkamerbankje? - thumbnail
Hoe maak ik een vurenhouten badkamerbankje? stappenplan
Dit stappenplan komt voor in