close

Zagen outlet

Zaag kopen

De zaag is een van de meest gebruikte gereedschappen tijdens het klussen. Of je nu je nieuwe laminaat in kleinere stukken wilt zagen of een nieuwe wandplank op maat wilt maken, de zaag komt altijd van pas. En wanneer je een creatieve klusser bent en bijvoorbeeld je eigen scandinavische boekenplank of -kast wilt bouwen, dan is een zaag natuurlijk een noodzaak. Met de zaag maak je je eigen meubels op maat en kun je je nieuwe paleisje vullen met je eigen creaties. Maar voor elke meubel of materiaal moet je je wel afvragen welk type zaag je daarvoor nodig hebt, want precisiewerk met bijvoorbeeld een handzaag kan erg lastig worden. Verdiep je dus eerst in de type zagen; en dat zijn er nogal wat!

Afkortzaag of decoupeerzaag

Velen denken dat je met een decoupeerzaag altijd goed zit, maar dat is niet helemaal waar. De handzaag blijft voor de klussers nog vaak de meest favoriete zaag, omdat je dan zelf volledig de touwtjes in handen hebt. Maar de elektrische decoupeerzaag is wel ontzettend handig voor precisiewerk of het maken van bochtjes in het hout of ander materiaal. Ook kun je er goed hoeken mee afwerken en het apparaat gaat natuurlijk een stuk sneller dan de heen en weer beweging en krachtsinspanning van je arm. De decoupeerzaag is krachtig, nauwkeurig en snel en je kunt er door materialen als hout, plastic, gipsplaten en zelfs tegels heen zagen.

Een ander krachtige zaag is de afkortzaag. Dit is eigenlijk een kleinere en compactere zaagtafel die je gemakkelijk overal mee naartoe neemt. Je kunt de elektrische afkortzaag zo instellen dat je voor elk type materiaal heel nauwkeurig kunt zagen. De afkortzaag is daarmee waarschijnlijk een van de meest betrouwbare zagen voor in huis.

Metaalzaag

De houtzaag is wellicht de meest gebruikte zaag, maar zo nu en dan zul je in huis ook door metaal moeten zagen. Wanneer je een industriële uitstraling in huis wilt creëren met bijvoorbeeld eigen gemaakte stellingkasten van metaal of een houten tafel met metalen poten, dan komt de metaalzaag goed van pas. Deze zaag wordt ook wel de ijzerzaag genoemd en heeft een hardmetalen zaagblad. Door middel van langzame en lange halen zaag je met gemak door al je metaal!

Voor iedere klus is er dus een passende zaag. Welk type zaag heb jij nodig voor jouw klus? Bekijk het volledige assortiment zagen bij KARWEI, van decoupeerzagen tot metaalzagen, en klaar elke klus in huis!