Tips voor een sfeervolle kersttafel

Tips voor een sfeervolle kersttafel

Een kersttafel dekken is ieder jaar een project op zich. Ben je tijdens de kerstdagen de gastvrouw of -heer en verzorg jij het kerstdiner? Dan ben je waarschijnlijk veel aan het brainstormen geweest over de aankleding van de kersttafel. Om je extra te inspireren voor de feestdagen ben ik alvast voor je aan de slag gegaan met de styling van de kersttafel. Benieuwd wat je ervan vindt!

De styling van de kersttafel

Dit jaar is de natuur de inspiratiebron geweest voor de styling van mijn tafel. Laat bijvoorbeeld het groen van de kerstboom leuk terugkomen in de tafelstyling door mooie dennentakken als een soort slinger over de tafel te laten lopen. Ook is het leuk om kleine dennentakjes als servetring te gebruiken. Deze kun je gemakkelijk maken door aan beide uiteinden van het takje een touwtje te knopen die je vervolgens vastknoopt rondom het servet.

Kersttafel dekken

En wat zou een kersttafel zijn zonder mooi serviesgoed? Dit jaar heb ik gekozen voor een mooie set van keramiek met een grafisch printje. Door te kiezen voor verschillende printjes en maten van de borden creëer je een speels geheel. Dan komen we nu bij de keuze voor een tafelloper. Ben jij nou ook altijd op zoek naar een tafelloper die niet bestaat? Kijk dan eens op de behangafdeling, daar zitten onwijs leuke patroontjes tussen en het formaat van de behangrol leent zich perfect als tafelloper!

Welkom aan de kersttafel!

Maak tot slot je kersttafel helemaal af met sfeervolle accessoires als kaarsjes en lichtjes. Vergeet ook de ruimte naast de tafel niet en natuurlijk de kerstboom, want die is en blijft het paradepaardje van de kerstversiering! Ook is het leuk om houten naambordjes op de kersttafel te plaatsen, zodat iedere gast weet waar hij of zij mag gaan zitten.

Meer kerst ideeën

Geïnspireerd geraakt door deze ideeën voor een mooie kersttafel of ben je op zoek naar nog meer kerstinspiratie? Bekijk dan meer leuke kerst ideeën. Van houten kerststerren, kerstballen, tot adventskalender; maak er een leuke DIY kerst van! Want naast de kerstboom en de kersttafel is er nog ruimte voor meer kerstdecoratie, toch? ;-)

Geschreven door:

Anouk ten Have

Hi! Ik ben Anouk ten Have, stylist, creatief brein en altijd bezig met het spotten van nieuwe trends! Ik geef jullie graag een kijkje in mijn werkzaamheden en neem jullie daarbij mee in mijn styling en klusavonturen.

Volg ons en mis niets!