Kerstboom optuigen: zo doe je dat (video)

Kerstboom optuigen: zo doe je dat (video)

De feestmaand december breekt bijna aan en de eerste kerstdecoraties verschijnen alweer in de straten. Heb jij al ruzie gehad met je lichtjes of teveel scherven op moeten vegen? Volg deze handige tips, want een boom optuigen is nog nooit zo leuk én handig geweest.

Tip 1: Gezellige lichtjes

Misschien vind je dit wel de lastigste: de lampjes. Heb je ze vorig jaar goed opgeborgen of zitten ze weer in een knoop? Belangrijk is om de lichtjes eerst te testen voordat je ze in de boom hangt, anders moet je weer opnieuw beginnen.
Drapeer de lampjes vervolgens al brandend over de boom, van boven naar beneden en duw ze dicht tegen de stam voor meer diepte en een vollere verlichte boom.

Tip! Als je een groen lichtsnoer gebruikt, zie je het bijna niet zitten tussen de takken.

Slim!

Ben je echt hélemaal klaar met die lampjes die altijd in de knoop zitten? Koop dan één van onze kerstbomen met de lichtjes er al in! Zo hoef je nooit meer te stoeien met lichtsnoeren;)

Tip 2: Van boven naar beneden

Waar begin jij altijd met versieren? Veel beginnen volgens traditie gelijk met de kerstballen, maar handiger is om bij de piek te beginnen. Zo hoef je geen ladder tussen een volle boom te zetten. Handig!

Extra tip: Is bij jouw ook altijd de piektak net té lang waardoor de piek niet recht te zetten is? Vouw een ijzerdraadje dubbel en haak de piek vast aan de tak, zo blijft hij rechtstaan en hoef je de tak niet dubbel te vouwen!

Tip 3: Volume geven

Zie jij soms ook gaten in je met zorg versierde boom? Stop er eens extra dennentakken, gipskruid of besjes in. Dit zorgt voor een volle look en het staat ook nog eens prachtig! Wil je helemaal opvallen? Probeer dan bloemen, pauwenveren of ga eens het bos in en kijk wat je tegenkomt.

Tip 4: Kerstballen

Nu is het tijd voor het ophangen van de gewone ronde kerstballen. Om eenheid te creëren is het mooi om voor 2 of 3 kleuren te kiezen die dicht bij elkaar liggen. Als je de ballen zo dicht mogelijk bij de stam ophangt, zorg je voor diepte in je boom. Zo oogt hij nog voller!

Tip 5: Ornamenten

Heb je nog speciale, nostalgische of fun ornamenten liggen? Hang die dan aan de uiteinde van de takken op, zo vallen ze goed op! Met ornamenten maak je jouw boom helemaal eigen en uniek.

Tip 6: Onderkant van de boom

Als je net als in het filmpje, gebruik maakt van een kunstkerstboom, kun je er voor kiezen om de standaard te verbergen. Probeer eens een mooie treeskirt of een kerstboomhuls, zo is jouw boom niet van echt te onderscheiden. Een simpel plaidje of een stapel cadeautjes kunnen de boomstandaard ook goed wegwerken.

Zo! Jouw kerstboom is af, is hij mooi geworden?

Bekijk hieronder de video van het optuigen van de kerstboom.

Iets leuks gezien?

Hanger hond 10,5 cm 25 procent korting rood
25 procent korting rood
2.
24
2.99
Voordeelpashouders
Aanbieding nog 5 dagen geldig
Alleen in de bouwmarkt te koop

Geschreven door:

Karwei inspiratieteam

Het Karwei inspiratieteam blogt wekelijks over de nieuwste woontrends en inspiratie voor in en rondom het huis.

Volg ons en mis niets!