Bepaal zelf op welk artikel je korting krijgt.
Vaatwasser inbouwen

Doe het zelf

Vaatwasser inbouwen

15 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Moeilijk

Wil je je bestaande keuken uitbreiden met een inbouwvaatwasser? Dan ben je veel goedkoper uit als je deze zelf wegwerkt onder het aanrecht. Een vaatwasser inbouwen kost je natuurlijk wel een of twee onderkastjes. Leer hoe je de klus vaatwasser inbouwen aanpakt met de KARWEI-klusinstructie.

Voor deze klus heb je nodig:

  • Materialen (27)

  • Elektra


  • Waterleiding  • Afvoer (PVC)
  • Overig


  • Gereedschappen (13)


Bekijk voor je begint de overzichtstekening

tip! tip!
Meet eerst op of er wel voldoende ruimte is onder het huidige aanrechtblad!
stap
Voordat je kunt beginnen met je vaatwasser inbouwen, sloop je voorzichtig de bestaande keukenkastjes. Verwijder eveneens de plinten.
stap

Sluit de stroom af. Monteer een stopcontact op de muur (opbouw), nét naast de plaats waar de vaatwasser komt, op 50 cm hoogte zie Elektriciteitsleidingen (opbouw) aanleggen .
Leid vanaf dit stopcontact een grijze buitenkabel onder de vloer door naar een groep die niet te zwaar belast is. Dus niet waarop ook al de elektrische oven, koffiezetapparaat of close-in boiler zijn aangesloten

tip! tip!
Een groep met een 16 ampère zekering mag maximaal tot 3600 watt worden belast!
stap

Sluit het water af. Monteer de muurplaat op de muur op 70 cm hoogte. Nét naast de plek waar de vaatwasser komt, maar dan aan de andere kant. Dus niet naast het stopcontact. Leg een aftakking aan van een bestaande waterleiding naar deze muurplaat zie: Knelfittingen gebruiken. Draai de wasmachinekraan in de muurplaat.

tip! tip!
Als je eerst enkele slagen teflontape om de schroefdraad van de kraan wikkelt, krijg je een lekvrije verbinding.
stap

Maak met behulp van PVC-materialen een aftakking naar de bestaande afvoer zie: Afvoer aanleggen en: Afvoer aansluiten op bestaand riool. Bevestig daarop de sifon. De uitmonding daarvan moet uiteindelijk op 60 cm hoogte zitten. Druk de rubberen overgangsring in de bovenzijde van de sifon. Ga je de vaatwasser inbouwen, dan steek je hierin de afvoerslang van de vaatwasmachine.

stap
Meet de klep van de vaatwasser op. Zaag een nieuw frontpaneel voor de vaatwasser uit de plaat multiplex.
stap
Verwijder de bovenplaat van de vaatwasser (zie gebruiksaanwijzing).
stap
Vaatwasser inbouwen: Schuif de vaatwasser in de vrijgekomen ruimte. Maak zonodig een vlondertje van de juiste hoogte, zodat de vaatwasser net onder het aanrechtblad komt. Maak zonodig passtukken en plintstukken van MDF.
stap
Zet alle passtukken en het frontpaneel in grondverf. Lak ze minimaal twee keer af (tussendoor licht opschuren).
tip! tip!
Je voorkomt dat de nieuwe klep van de vaatwasser afsteekt bij de overige kastdeurtjes door het hele aanrechtblok een nieuw verfje te geven. Eerst goed ontvetten en opschuren!
stap
Bevestig het frontpaneel op de klep van de vaatwasser, met behulp van montagekit. Schuif de machine op zijn plaats. Sluit de waterslang aan op de kraan, de afvoerslang op de afvoer en steek de stekker in het stopcontact. Monteer de pas- en plintstukken. Je bent nu klaar met de klus 'vaatwasser inbouwen'.

Aanbiedingen & acties

Altijd voordeel bij KARWEI  Alle aanbiedingen

Eerder bekeken

Er is nog niets zichtbaar omdat je nog geen producten hebt bekeken.