Doe het zelf

Ondervloer leggen

110 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Door een ondervloer te leggen, krijg je een egale ondergrond voor houten vloeren, vloerbedekking of laminaat. Afhankelijk van het materiaal isoleert een ondervloer bovendien tegen geluidsoverlast. Deze klusbeschrijving laat zien hoe je de verschillende soorten ondervloeren legt.

Voor deze klus heb je nodig:

  • Materialen (3)
  • Gereedschappen (5)


 

Stap 1  Voorbereiding
Werk in een droge ruimte met een temperatuur tussen de 15 en 20 graden. Steek bij een betonnen vloer oneffenheden weg en vul putjes en kuilen op.

 

Stap 2  Folie leggen
Bij een beneden vloer of bij optrekkend vocht, moet de vloer eerst worden bedekt met een dampdichte folie. Snij met een stanleymes de folie op maat en laat ‘m iets tegen de muren oplopen zodat de randen straks achter de plinten vallen. De naden plak je af met aluminiumtape.

 

Stap 3  Ondervloer leggen
Deze Isoline ondervloer heeft een groot opvullend vermogen, ideaal voor een vloer met veel oneffenheden. Leg de platen los en in halfsteens verband. Snij met stanleymes de platen op maat. Gebruik een andere plaat als liniaal. Leg de platen niet te strak tegen elkaar, dan kunnen ze nog een beetje uitzetten.

tip! tip!

Moet je deur worden ingekort? 

Doe dat dan altijd aan de onderkant.