Doe het zelf

Flexxfloors leggen

338 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Met behulp van deze klusinstructie is de zelfklevende kunststof vloer zó gelegd. Het voelt zacht aan, is makkelijk te onderhouden, vochtbestendig, sterk, geluiddempend en verkrijgbaar in 3 soorten. Je kunt zelfs je eigen patronen ontwerpen!

 

Nu ook voor de trap!
Met Flexxstairs kun je de vloer van de hal mooi laten doorlopen op de trap. Je kunt het snel en eenvoudig zelf doen. Bekijk de folder trapbekleding van Flexxstairs in PDF.

Voor deze klus heb je nodig:

  • Materialen (2)  • Gereedschappen (3)
Flexxfloors Click systeem

Flexxfloors Plak systeem

stap

Laat Flexxfloors voor het leggen eerst 48 uur acclimatiseren in de ruimte waar het wordt gelegd. De ondergrond moet schoon, vrij van stof en droog zijn. Egaliseer de vloer indien nodig, om oneffenheden te voorkomen. De ondergrond moet glad, vlak en stabiel zijn.

tip! tip!
Met Flexxfloors maak je de mooiste hout- en tegeldecors en ontwerp je makkelijk eigen patronen!
stap

Verdeel de kamer in vier gelijke stukken door het trekken van twee loodlijnen. Gebruik hiervoor eventueel een slaglijnmolen.

stap
Verwijder het beschermfolie aan de achterkant. Druk de strook strak aan en wrijf vanuit het midden naar buiten over de gehele lengte van de strook. Sluit elke volgende strook naadloos aan.
stap
Maak de stroken met een scherp hobbymes en Flexxfloors liniaal op maat. Snijd de strook in en breek deze met beleid af. Na het leggen is de vloer direct beloopbaar.
tip! tip!

Kijk in de bouwmarkt voor een volledig assortimentsoverzicht.