Doe het zelf

PVC Dream click plaatsen

1 stem

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

In deze video laten we stap voor stap zien hoe je dreamclick vinyl legt. Handig is dat de vloer een 4-zijdig kliksyteem heeft, zodat je het in meerdere richtingen kan leggen en dat het sneller gaat dan met een regulier systeem.

Voor deze klus heb je nodig:

  • Materialen (3)
  • Gereedschappen (10)Voorbereiding

Bepaal hoeveel vinyl je nodig hebt. Bij een rechthoekige kamer meet je de lange en de korte zijde en die twee vermenigvuldig je. De uitkomst van de som is je totale aantal vierkante meter. Koop als je horizontaal gaat leggen 10% extra en bij diagonaal 20%. Je hebt namelijk altijd wat snijverlies en ongebruikte pakken kun je altijd retourneren!

We starten met het leggen van de ondervloer. Gebruik voor Dreamclick vinyl altijd de speciale Firstfloor Greenline als ondervloer. Snij met een hobbymes de ondervloer op maat. Leg de delen stotend tegen elkaar aan en op 1 cm vanaf de kant in verband met eventuele werking. Om verschuiven te voorkomen, kan je met transparante tape de delen aan elkaar plakken.

Laat de ongeopende pakken liggend 48 uur op temperatuur komen in de kamer waar je de vloer gaat leggen en leg ze kruislings op elkaar. Zo voorkom je condensvorming tussen de pakken.

De eerste baan

Je kunt deze vloer in verschillende patronen leggen en zo je creativiteit de vrije loop laten. Je kunt zelfs mixen met verschillende kleuren. Bekijk de afbeeldingen hierboven voor een aantal voorbeelden.

Dan beginnen we nu met de eerste baan. Snij uitstekende randjes aan de kant van de muur eraf. Gebruik afstandhouders, dan kan de vloer later nog uitzetten. Klik de lamel heel eenvoudig aan de kopse kant aan elkaar vast. Je kunt ook starten in de breedte.

Uitdagingen en obstakels

Lastige hoekjes snij je perfect op maat met deze handige profielmal. Je tekent af op een lamel en neem dan 8 mm extra ruimte. Snij het dan op maat met een hobby mes. Neem voor leidingen een speedboor of cilinderboor en neem ook hier wat extra ruimte voor het gat.

Het laatste stukje in een baan maak je heel eenvoudig op maat: Draai de lamel een halve slag in de lengte en leg ‘m aan de kopse kant op één centimeter van de muur. Zet een markeerstreepje ter hoogte van de vorige lamel en snij het op maat. Dan breek je de stukken af en leg je de lamellen met de afgesneden kant tegen de muur.

 

Overige banen

Voor elke nieuwe baan lamellen begin je met het afgesneden deel van de laatste lamel van de vorige baan. Dat deel mag niet korter zijn dan 30 centimeter, dan komt het patroon het mooiste uit. Snij anders een nieuwe lamel doormidden en begin daarmee. Je klikt ze eenvoudig aan de kopse kant én in de breedte aan elkaar vast. Je kan de elementen samen duwen of samen trekken. Zo leg je stap voor stap je hele vloer.

Dreamclick is geschikt voor elke ruimte in je huis en kan zelfs gelegd worden in je badkamer! Door de sterke klikelementen kunnen de planken tot 30 maal in en uit elkaar gehaald worden. Als de ruimte in je huis scheef is, begin je met leggen bij de rechte muur en snij je de laatste baan op maat. Werk je vloer af met plinten of vloerkit.

Zo, die ligt!