Inspiratie

Vaas met sterren

0 stemmen

 

Amsterdam acrylverf is een kunstschilderverf waarmee je prachtig decoratief kunt schilderen. Het is een makkelijke verf. Je kunt de verf met water verdunnen, de droogtijd is kort en foutjes kun je eenvoudig overschilderen. Met Amsterdam acrylverf kun je ook allerlei voorwerpen beschilderen. De ondergrond moet wel droog, schoon, vetvrij en enigszins zuigend zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een witte vaas in een kleur schilderen die goed bij jouw interieur past.

Stap 1
Controleer of de ondergrond schoon en droog is. Breng een dunne laag rode Amsterdam acrylverf aan.
Bijvoorbeeld Pyrrolerood of Naftolrood donker. Schilder na droging een tweede laag.

Stap 2
Laat de verf drogen en probeer in die tijd, sterren met houtskool op papier te tekenen. Als dit goed gaat, teken je de sterren dun met houtskool op de vaas, met kneedgum kun je eventueel foutjes weghalen en daarna een nieuwe lijn aanbrengen.

Stap 3


Neem een Amsterdam marker in de kleur goud. Schud de marker met de dop omhoog; je moet de mixkogels goed kunnen horen. Verwijder de dop, zet de punt op een stevige ondergrond en druk de marker verschillende keren in. Je “pompt” de verf als het ware naar de punt toe. Je kunt de marker gebruiken als de punt met verf gevuld is. Trek met de marker de houtskool lijnen na. Plaats de dop na gebruik terug en klik deze stevig vast.

Stap 4
Schilder de sterren in met Reflexrose, gemend met pyrrolerood.

Stap 5
Als je wilt, kun je met de marker nog wat accentjes aanbrengen.

Andere kleuren
Je kunt de vaas natuurlijk ook met een andere kleur beschilderen. Of gebruik eens een Amsterdam spuitbus. Je krijgt een heel mooi effectals je een transparante kleur over een andere kleur spuit. Zoals op de foto hiernaast met ultramarijn blauw over briljantblauw. De Amsterdam spuitbussen zijn op waterbasis en geurvrij. Ze zijn ideaal voor binnen en buiten. Gewoon proberen. Alle Amsterdam kleuren kun je met en door elkaar gebruiken: de acrylverf, de spuitbussen en de markers!