Inspiratie

Schilderijtjes met structuur

0 stemmen

Amsterdam acrylverf is een kunstschilderverf waarmee je prachtig decoratief kunt schilderen. Het is een makkelijke verf. Je kunt de verf met water verdunnen, de droogtijd is kort en foutjes kun je eenvoudig overschilderen. Amsterdam heeft ook gel mediums waarmee je de verf dikker en voller kunt maken. Hierdoor krijg je mooie hoogteverschillen in je werkstuk. Met gel medium kun je ook van alles in je werkstuk vastlijmen. Van treinkaartjes tot schelpen, zand, steentjes, touwtjes of stukken karton. Leuk om bijvoorbeeld een vakantieherinnering te maken. Dit stappenplan laat zien hoe je dit kunt doen.

Stap 1
Neem een vierkant of langwerpig schilderdoekje. Plak eerst een stuk krant stevig vast met Amsterdam gel medium. Plak er daarna nog een stuk ander papier overheen. Niet alles hoeft bedekt te zijn.

Stap 2
Scheur wat karton in stukken en plak deze vast met Amsterdam gel medium. De zijkanten van dozen zijn hiervoor goed te gebruiken.

1. 2.

Stap 3
Een stukje jute uitpluizen, uit elkaar trekken en eventueel in knippen. Trek de draden van elkaar en smeer ze in met Amsterdam gel medium. Plak ze daarna over het papier en karton heen. De ondergrond moet zichtbaar blijven. Breng vervolgens hier en daar wat kleur aan met Amsterdam acrylverf. Bijvoorbeeld kobaltblauw, primair blauw, goud en beetje rood. Niet te veel nadenken, gewoon neer zetten.

Stap 4
Neem wat vogelzand en voeg hier een klein beetje water aan toe. Meng nu wat Amsterdam acrylverf kobaltblauw door een gedeelte van het zand. Leg het gekleurde zandmengsel met een paletmes of een penseel op het schilderijtje. Doe dit ook met de andere kleuren. Voeg als laatste wat steentjes of schelpjes aan je zandmengsel toe.

3. 4.

Stap 5
Met de Kobalt spuitbus hier en daar de kleur verzadigen(dieper maken). Hierbij kun je ook de primair blauwe kleur spuitbus en het goud weer gebruiken. De gel medium krijg je gemakkelijk van je handen af met zeep en lauwwarm water.

5. 5.

Heel veel succes!