Kitten

Doe het zelf

Kitten

28 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Kit heb je nodig bij de meest uiteenlopende klussen. Bijvoorbeeld voor het dichten van kieren en naden. Met onderstaand stappenplan van KARWEI kit je eenvoudig zelf.

Voor deze klus heb je nodig:

  • Materialen (5)


  • Gereedschappen (6)Bekijk voor je begint de overzichtstekening

tip! tip!
Verwijder gemorste kit direct met een natte doek. Pas op met siliconenkit. Die is bestand tegen alle oplosmiddelen.
stap
Maak de ondergrond geheel droog, vet- en stofvrij. Wil je de kitnaad later overschilderen? Kijk dan op de verpakking of dit mogelijk is. Plak voor het verkrijgen van een strakke naad aan weerszijden van de voeg twee stroken schilderstape. Houd hierbij 6 mm tussenruimte aan.
stap
Snijd met een hobbymes het topje van de kitkoker af.
stap
Snijd een deel van de spuitmond schuin af zodat de opening even groot is als de gewenste voegbreedte.
stap

Plaats de koker in de kitspuit. Spuit in een gelijkmatige beweging een ril (laagje of een strookje) kit tussen de stroken schilderstape. Spuit niet te veel.

stap
Maak je vinger nat met zeepwater. Strijk de kitril voorzichtig glad. Breng niet te veel druk op de siliconenkit. Zorg voor een afwaterende kitnaad. Blijft er kit aan je vinger plakken? Wrijf dit dan meteen schoon met een natte doek.
tip! tip!
Met een speciale kitlepel kun je gelijkmatiger druk uitoefenen. Dat geeft een strakkere naad.
tip! tip!
Druk de ontspanklem van het kitpistool in zodra je stopt met kitten. Dit voorkomt dat er kit uit het pistool blijft lopen.
stap
Wacht tot zich op de kit een stevig oppervlaktehuidje bevindt. Verwijder direct na het gladstrijken voorzichtig de schilderstape. Door de tape schuin los te trekken, voorkom je dat de siliconenkit wordt meegetrokken. Strijk de kitranden nogmaals zachtjes glad met een natte vinger (met zeepwater).
tip! tip!
Gebruik voor het afdichten van aansluitingen van bad en aanrecht zelfklevende sanitairstrips. Hiermee maak je een voeg in één keer kaarsrecht.