Inspiratie

Gereedschapswand

4 stemmen

Zit het werk in de tuin er op? Dan berg je je gereedschap mooi uit zicht op met deze slimme constructie. Moffen van PVC zorgen ervoor dat alles keurig op z’n plek staat en straks weer makkelijk voor het grijpen is.

Benodigdheden

  • golfplaten (productnummer 548870)
  • 3 x plank, 18x143x300 cm (productnummer 500443)
  • pvc moffen, aantal afhankelijk van hoeveelheid gereedschap (productnummer 370132)
  • schroeven, pluggen en slagpluggen

Stappenplan 

 

Stap 1

Maak een achterwand van golfplaat en zet deze tegen de achterwand vast met schroeven (onder, boven en midden, om de 20 cm).

Stap 2

Bevestig de tweede plank die op de grond ligt in een hoek van 90 graden aan de plank die onderop de golfplaat bevestigd gaat worden (zie foto). Zet de plank om de 20 cm vast met schroeven tegen de andere houten plank.

Stap 3

Het is makkelijker de PVC moffen vast te zetten op de 2 planken voordat je de planken op de golfplaat plaatst. Boor 2 gaten van 6 mm onder elkaar in de pvc moffen en zet deze op 2 de houten planken (de L op hun plek vast met 2 schroeven. Meet goed uit dat de PVC moffen op beiden planken op gelijke locatie zitten, zodat je gereedschap er recht in komt te staan. De afstand tussen de moffen meet je af op basis van het gereedschap dat er in komt.

Stap 4

Bevestig planken in de L-vorm met de moffen aan de onderzijde van de golfplaat. Zet de plank om de 20 cm vast met schroeven of slagpluggen tegen de achterwand.

Plaats de bovenste plank op ongeveer 90 cm vanaf de grond (meet of dit de juiste afstand is aan de hand van het gereedschap met de langste steel, plaats de plank als dat nodig is hoger). Zet de plank om de 20 cm vast met schroeven of slagpluggen tegen de achterwand.