Doe het zelf

Kaptafel met spiegel maken

113 stemmen

Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

Het is verrassend eenvoudig om uit behang meubels en andere vormen te knippen. Om een simpele spiegel maak je een barokke lijst van behang. Om een eenvoudig plankje ontwerp je een klassieke kaptafel, compleet met Queen-Anne pootjes. Maak het je makkelijk door de dessins van het behang voor de vorm te gebruiken.

Voor deze klus heb je nodig:

  • Materialen (1)


  • Gereedschappen (1)


Bekijk voor je begint de overzichtstekening

Barokke spiegellijst
Plak twee banen behang aan de achterkant aan elkaar met schilderstape. Let hierbij op de verspringing van het dessin. Knip ruim om de vorm van de spiegel uit (een rand van minimaal 20 cm). Draai het behang om en bekijk hoe de dessins je kunnen inspireren tot de vorm. Smeer de achterkant in met behanglijm en plak het op de wand. Gebruik hiervoor een waterpas of meet het van tevoren goed uit.

Klassieke kaptafel
Plak twee banen behang van ± 1 meter lengte aan de achterkant aan elkaar met schilderstape. Let op de verspringing van het dessin! Bedenk welke vorm je wilt hebben of gebruik het Queen-Anne-sjabloon uit de foto. Als je er zoals hier een plankje in wilt hangen, zorg dan dat het behang minimaal 20 cm aan beide zijden uitsteekt.

Teken een halve vorm en vouw het behang op de goede kanten dubbel. Nu kun je het uitknippen, zodat je meteen twee helften krijgt. Smeer de achterkant goed in met behanglijm en lijm het tegen de wand. Pootjes mogen gerust over de plint geplakt worden.