Hoe maak je een schuifdeurkast onder een schuin dak?

Onder een schuin dak zit veel onbenutte ruimte. Gebruik deze ruimte als bergruimte. In het stappenplan van KARWEI lees je hoe je eenvoudig extra bergruimte kunt creëren onder een schuin dak.

stap 1

Aantal MDF-panelen

Bepaal hoeveel MDF-panelen je nodig hebt. Meestal gaat het om drie panelen die elkaar 10 cm overlappen. Schilder ze in de gewenste kleur. Decoreer de panelen naar wens met een leuk sjabloon of stickers.

Tip!

Het systeem S-20 is geschikt voor schuifdeuren van maximaal 20 kg of 60x250 cm MDF. Wil je grotere en zwaardere deuren? Kies dan voor S-40 of S-75.

stap 2

Op maat zagen

Zaag beide schuifdeurrails op maat met een ijzerzaag. Zaag de vurenhouten lat van 18x69 mm op dezelfde lengte af.

Tip!

Laat de panelen bij KARWEI op maat zagen.

stap 3

Beugels monteren

Schroef de helft van het aantal dakbeugels gelijkmatig op de achterzijde van de gordingbalk vast. Doe dit met 20 mm schroeven. Zorg dat ze netjes in één lijn liggen. Schroef de overige beugels op dezelfde positie op de vurenhout lat.

stap 4

Rails monteren

Boor gaatjes in de rails. Doe dit om de 50 cm. Schroef beide rails op de onderkant van de vurenhouten lat met een tussenruimte van 6 mm. Zet de lat met de beugels losjes vast aan de beugels op de gordingbalk. Houd de waterpas onder de plank. Controleer of alles recht hangt en draai de bouten nu stevig aan.

stap 5

Geleidewieltjes monteren

Schroef aan de achterzijde van elk MDF-paneel twee geleidewieltjes. Doe dit op 5 cm vanaf de rand. Gebruik hiervoor de bijgeleverde 20 mm schroeven. De verspringing van de geleidewieltjes wijst naar achteren.

Tip!

Als de deurtjes dikker dan 3 cm zijn, moet de verspringing naar voren wijzen. Maak de wieltjes los, draai deze om en bevestig het wieltje opnieuw.

stap 6

Panelen plaatsen

Hang eerst de achterste en vervolgens de voorste panelen in de rails. Stel ze loodrecht met de stelbouten aan de achterzijde van de geleidewieltjes.

stap 7

Deurstopper monteren

Schroef op de achterkant van het eerste en het laatste deurtje dat in de voorste rail hangt een deurstopper. Doe dit op 52 mm vanaf de rand. Deze deurstoppers voorkomen dat de achterste deurtjes bij het openschuiven helemaal achter de voorste deurtjes verdwijnen en daardoor moeilijk te bereiken zijn.

stap 8

Handgrepen monteren

Voorzie de deur van grepen en je kast is klaar.