Eigen Huis & Tuin

Wat is je achtergrond?
Ik werk als interieur stylist en artdirector voor verschillende tijdschriften en reclame bureaus.
 
Wat is je grootste miskoop?
Een te grote schommel fauteuil. Hij zat heerlijk, paste mooi in mijn interieur maar neemt te veel ruimte in beslag. Ik heb hem dus maar weg gedaan, heel erg jammer.

De leukste trend van dit moment?
Planten! Ik werk veel met planten en bloemen en ik word er ontzettend blij van. Iets wat nieuw is op dit gebied zijn de kamerboompjes. Met een kamerboompje heb je echt een eyecatcher in je ruimte.

Wat mag er echt niet ontbreken in je interieur?
Elementen waaraan je kan zien wie de bewoners zijn. Soms lijken interieurs zo sterk op elkaar dat iedereen er zou kunnen wonen. Maar net even die persoonlijke spullen van een hobby, souvenirs van mooie reizen, zelfmakers of foto’s maken een huis meer echt en eigen. 

Wat komt er nooit jouw huis in?
Ik heb geen kleuren in mijn interieur. Klink gek hè voor een styliste? Ik zie door mijn werk zoveel nieuwe trends en spullen, de ontwikkeling hiervan gaat zo snel hierdoor wil ik het thuis zo neutraal mogelijk houden. Behalve op de kinderkamers want voor kinderen, hier vind ik kleur juist heel erg belangrijk en kan het niet gek genoeg wat mij betreft.

Favoriete plekje in huis?
Dat is bij ons absoluut de eettafel. Bij ons staat de eettafel op een centrale plek in het huis. Het is een oude handvaardigheid tafel en kan tegen een stootje. Er wordt elk weekend vele uren aan doorgebracht door het hele gezin. Knutselend met de kinderen, eten met familie en vrienden en koffietjes met een krant om de dag op te starten. Heerlijk, waar moet je dit allemaal doen als er geen eettafel was geweest?

Kies je voor mooi of functioneel? 
Het liefst voor beide maar als ik moet kiezen dan voor mooi. Iets kan nog zo functioneel zijn maar als ik het niet mooi vind dan wil ik het niet hebben. Ik denk dat dit voor menig stylist geldt.

Wat is je beste ‘goed-koopje’? 
Ik heb 2 Tort Boontje stoelen die je als bouwpakket zelf kunt maken. Ze zitten heerlijk en kosten alleen een paar latten en 2 plankjes.

Zelf maken of laten doen?
Het liefst zelf maken. Dan wordt het helemaal naar je eigen wens en kan ik er ook extra trots op zijn. 

Wat is je grootse woondroom?
Ik heb 2 woondromen. Wonen in een oude gymzaal en helemaal klimaatneutraal wonen. De combinatie van beide is het allermooist.

Recent bekeken