De Grote Behang Battle

We draaien de rollen om. Letterlijk. We vragen jou je eigen behang te ontwerpen! Digitaal of gewoon op een A4'tje. Teken. Schilder. Fotografeer. Alles mag.

En, ontwerp jij het winnende behang, dan krijgt deze een plek in onze collectie, en krijg jij als maker niet alleen jouw behang thuis, maar ook nog eens 1000 euro shoptegoed!

Ga aan de slag, laat je creativiteit de vrije loop en battle mee met jouw behangidee!

De aanmeldperiode zit er inmiddels op. Houd onze Instagram in de gaten om te stemmen op inzendingen!

Dit zijn de juryleden

Dit zijn de interieurkenners uit de jury voor de Grote Behang Battle. Met hun scherpe oog bepalen zij welke tien ontwerpen in de finale komen, waar de stem van het publiek de uiteindelijke winnaar bepaalt!

Dit zijn de 10 finalisten

Ga naar de Instagram pagina van Karwei om te stemmen!

Designed by: Aimée
@studiohinte

Desiree van @budgethome:
"Stijlvol, tijdloos, en een prachtige kleurencombinatie. Ik zie dit behang in vrijwel iedere kamer van mijn huis hangen".

Designed by: M.M. ter Beek

Elisah van @interiorjunkiecom:
"Dit dessin doet met meteen denken aan een reisje naar Marrakech. Door zowel het kleurgebruik, als het patroon kan ik naar dit dessin blijven kijken."

Designed by: Imke
@imketeunissen

Graham & Brown:
"Prachtig kleurgebruik met watercoloured effect. Er zit een sierlijke flow in het design waardoor het iets luchtigs en oosters heeft."

Designed by: Marja

Roomed.nl:
"Deze heeft het wat mij betreft allemaal. Details, prachtig kleurgebruik, diepte en compositie. Complimenten aan Marja!"

Designed by: Larissa
@larissavanarnhem

Graham & Brown:
"Grafisch ontmoet wereldreiziger. Het kleurgebruik is helemaal van nu. Het zijn verschillende ogen, maar de samenhang klopt. Het is heel hip en eigentijds."

Designed by: Naomi
@naomiwentink

Karwei:
"Dit Art Deco dessin had zo al in de Karwei collectie kunnen zitten. Het is verfijnd, maar ook commercieel."

Designed by: Mayra
@notebookfriday

Roomed.nl:
"De aardse kleuren passen prachtig bij elkaar. Ik denk dat dit behang een echte eyecatcher kan zijn in veel luxueuze interieurs!"

Designed by: Robin
@robinpieterseillustration

Karwei:
"Je ziet dat de maker ervaring heeft in dessin-ontwerp; de verdeling ervan over het papier is perfect. Ook de detaillering en kleurgebruik zijn prachtig."

Designed by: Mattanja
@daily.dose.of.letters

Elisah van @interiorjunkiecom:
"Het gingko blad is al jaren een favoriet, het staat onder andere voor hoop. Het kleurgebruik straalt niet alleen warmte uit, maar geeft het geheel ook iets chics."

Designed by: Fayola
@fayolawekker

Karwei:
"Het tie-dye patroon in dit frisse geel geeft je direct een zomers gevoel. Alsof de zonnestralen je kamer binnen piepen en mooie schaduweffecten op je muur geven."

(1) Bekijk de actievoorwaarden.

Draag ik door mijn deelname alle rechten met betrekking tot mijn ontwerp eigendom over?

Alleen als winnaar van De Grote Behang Battle draag je het auteursrecht op het ontwerp via een aparte overeenkomst kosteloos over aan Intergamma B.V. Na afloop van de actie zullen wij alle niet-winnende ontwerpen niet gebruiken of bewaren.

De afgelopen dagen hebben wij een aantal berichten ontvangen over De Grote Behang Battle. Op basis van de actievoorwaarden was bij een aantal van jullie de indruk ontstaan dat Karwei van iedere inzending het auteursrecht zou willen ontvangen. Dit is niet het geval en ook absoluut niet onze bedoeling. Alleen de winnaar van de actie draagt het auteursrecht via een aparte overeenkomst over aan Karwei. De eerdere tekst in de actievoorwaarden hierover was erin opgenomen om vooraf transparant te zijn over deze spelregels – echter waren deze onbedoeld te strikt geformuleerd. Na afloop van de actie zullen wij alle niet-winnende ontwerpen namelijk niet gebruiken of bewaren. Inmiddels zijn de actievoorwaarden aangepast.

Mag iedereen zich inschrijven?

De Grote Behang Battle is voor iedereen (m.u.v. werknemers van KARWEI en externe partijen waarmee KARWEI samenwerkt). We nodigen iedereen in Nederland uit om deel te nemen, ook als je geen affiniteit met design hebt.

Kan ik meerdere ontwerpen insturen?

Je mag meerdere ontwerpen insturen, maar deze dienen wel allemaal op dezelfde naam ingezonden te worden. Zo maakt iedereen even veel kans.

Ik wil mij graag inschrijven voor de ontwerpwedstrijd, maar ik heb geen professionele ontwerpprogramma’s. Kan ik alsnog meedoen aan de wedstrijd?

Ja dit kan alsnog. Je kan het formaat downloaden op www.karwei.nl/behang-battle, uitprinten en met de hand schetsen en vervolgens doormiddel van een foto of scan weer insturen. Het is belangrijk om het originele bestand te bewaren zodat KARWEI deze altijd nog kan gebruiken voor de uiteindelijke productie van het behang. Zorg ervoor dat je je ontwerp uiterlijk 13 juni opstuurd.

Hoe kom ik in aanmerking voor een prijs?

De jury nomineert uit alle inzendingen 10 ontwerpen voor De Grote Behang Battle. Alle 10 de finalisten winnen een prijs! Na het bekendmaken van de 10 finalisten kunnen de volgers van KARWEI tijdens de Behang Battles op social media stemmen op het favoriete ontwerp. Daarna volgen de finale battles en wordt de nummer 1 winnaar bekend gemaakt. De nummer 1 wint de grootste prijs, namelijk; het ontwerp wordt opgenomen in de collectie van KARWEI & een shoptegoed t.w.v. €1000,-. De winnaars 2 tot en met 10 winnen ook een mooi shoptegoed en de winnaars 1 tot met 5 krijgen het eigen ontworpen behang zelfs thuis geleverd!

Hoe wordt mijn ontwerp beoordeeld?

Het ontwerp wordt beoordeeld door een professioneel juryteam van KARWEI, Graham & Brown en echte interieurkenners. Daarnaast kijken we naar authenticiteit, creativiteit en controleren we het ontwerp op eventuele fraude.

Wanneer worden de tien beste inzendingen bekend gemaakt?

De top tien beste inzendingen worden In week 24 (18 juni 2021) bekend gemaakt.

Wanneer mag er gestemd worden op de tien beste inzendingen?

Er vindt een Battle plaats via de Instagram Stories van KARWEI In week 25 stemmen volgers op de top 10 beste inzendingen en in week 26 wordt er tijdens de finale Battle gestemd voor de winnaars nummer 1 tot en met 5.

Wanneer worden de winnaars bekend gemaakt?

Op maandag 5 juli 2021 (week 27) worden de definitieve winnaars van De Grote Behang Battle bekend gemaakt.

Krijg ik een vergoeding als mijn behang ontwerp in de collectie van KARWEI wordt opgenomen?

De ontwerper ontvangt geen vergoeding voor het opnemen van het ontwerp in de collectie, maar zal wel nauw worden betrokken bij het productieproces en ontvangt een shoptegoed bij KARWEI t.w.v. €1000,-. Alle 10 de finalisten van De Grote Behang Battle ontvangen een mooi shoptegoed van KARWEI. En de nummers 1 tot en met 5 krijgen het eigen ontworpen behang thuis geleverd.

Recent bekeken