close

Horren

Horren

Een hor is een ideaal middel om insecten buiten de deur te houden. De beestjes kunnen niet naar binnen, maar de heerlijke frisse lucht wel. Een hor is eigenlijk niet meer dan een stuk gaas wat je voor je raam of deur plaatst. Horren zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Ook vind je bij KARWEI veel horren die je zelf (op maat) kunt maken. Zo heb je een hor die helemaal is afgestemd op jouw wensen.

Raamhorren

Raamhorren kun je op twee manieren monteren, montage op het kozijn, op de dag, en montage in het kozijn, in de dag. Montage op het kozijn is ideaal voor draai- en kiepramen en voor naar buiten draaiende ramen. Naast verschil in montage, zijn er ook verschillende typen raamhorren te onderscheiden. De rolhor bijvoorbeeld, rolhorren zijn geschikt voor zowel naar binnen, als naar buiten draaiende ramen. Naast de rolhor kennen we de inzetrolhor. Het grootte voordeel van een inzetrolhor is dat het monteren ervan heel gemakkelijk is, je kunt een inzetrolhor namelijk monteren zonder te boren. Inzetrolhoren kun je zowel horizontaal als verticaal plaatsen. Ook kennen we de vaste hor. Deze hor kun je zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van het raam plaatsen en is zeer geschikt voor smalle kozijnen, omdat je een vaste hor vlak tegen het kozijn plaatst. Vaak zijn vaste horren ook als draaibare hor op het kozijn te gebruiken.

Hordeuren

Hordeuren heb je in veel soorten en maten. Zo kennen we de rolhordeur. Een rolhordeur rol je uit en rolt automatisch weer in. Rolhordeuren zijn in enkele variant en in dubbele variant verkrijgbaar. Het voordeel van een dubbele variant is dat overspanning voorkomen wordt en het horgaas dus langer strak zal blijven. Naast rolhordeuren kennen we ook de plissé hordeuren, hierbij wordt het horgaas niet gerold maar gevouwen. Bij plissé hordeuren zie je het horgaas beter dan bij andere typen hordeuren. Het voordeel van plissé hordeuren is dat je deze hor in iedere gewenste stand kan zetten en dat de hor niet onder spanning staat. Liever een vaste hordeur, dat kan ook. De vaste hordeur plaats je scharnierend op het kozijn.

Vliegengordijnen

Vliegengordijnen kun je gebruiken als alternatief voor een hor. Een vliegengordijn houdt de insecten op een effectieve manier buiten de deur. Vliegengordijnen zijn duurzaam en daarnaast zijn ze ook decoratief. Een ander voordeel van een vliegengordijn is dat je er eenvoudig door heen kunt lopen