close

Houtlijm outlet

Houtlijm kopen

Houtlijm is ideaal wanneer je niet met schroeven of plugs wilt werken en het hout zo onbewerkt en egaal mogelijk wilt houden. Het kan soms minder mooi overkomen wanneer je bepaalde planken aan elkaar wilt monteren, bijvoorbeeld voor een kastje of het lijmen van trapdelen, en de schroeven of spijkers altijd in het zicht blijven. Met houtlijm kun je snel en gemakkelijk verschillend hout aan elkaar plakken en een esthetische waarde behouden!

Sterke houtlijm

Je denkt wellicht dat gelijmde planken kwetsbaar zijn, maar de houtlijm van Bison en Pattex is extra stevig en zorgt ervoor dat jouw houtcreaties muurvast aan elkaar blijven! De houtlijm kan gebruikt worden voor binnen en buiten en heeft maar een droogtijd van ongeveer vier minuten. De houtlijm is bestendig tegen regen en heeft een waterdichte afwerking; zo blijven de planken altijd aan elkaar. Zou je de planken van elkaar los willen halen, dan is hard aan beide planken trekken niet voldoende. Hier is een speciale lijmverwijderaar voor nodig om de planken los te weken. Draag wel handschoenen, want de lijmverwijderaar kan huidirritaties geven!

Witte houtlijm

De bekende ‘witte houtlijm’ wordt ook wel Polyvinylacetaatlijm (PVAc-lijm) genoemd. Dit is de meest gebruikte houtlijm die we waarschijnlijk allemaal nog wel van onze schooltijd kennen tijdens de technieklessen. Deze witte, pastavormige lijm gebruiken we al jaren om kleine en grote houtstukken aan elkaar te lijmen. De droogtijd van PVAc-lijm kan verschillen van enkele minuten tot enkele uren, maar aangezien het hier om houtlijm gaat, is de droogtijd zeer kort.

Wanneer je gaat lijmen is het verstandig om alle benodigdheden op een logische volgorde te zetten, want binnen enkele minuten kun je niet meer spelen met de losse planken! Maak je keuze voor houtlijm online bij KARWEI; hier ben je altijd verzekerd van kwalitatief sterke houtlijm.