close

Board outlet

Hardboard kopen

Een van de bekendste manieren om hardboard te gebruiken, is als achterwand van een kast. Maar er zijn meerdere mogelijkheden om hardboard te gebruiken. Zo kun je het bijvoorbeeld gebruiken om een wand te plaatsen. Hardboard bestaat uit zeer kleine houtvezels, die op elkaar worden gedrukt. Dit maakt het een goedkoop materiaal waarmee de mogelijkheden oneindig zijn. Bij KARWEI vind je een ruim aanbod aan hardboard. Bekijk het hele assortiment online in de webshop!

Hardboard platen

Hardboard platen worden gebruikt voor doe-het-zelf klussen. Wil je graag een kastje maken? Met behulp van hardboard platen kun je op een een makkelijke en goedkope manier de achterwand maken. Je kunt de hele plaat aan de achterkant plaatsen en vastnieten aan de rest van het meubel. Nietjes en spijkers gaan namelijk erg gemakkelijk door hardboard heen! Om een andere kleur te krijgen kun je de hardboard platen verven. Het is hierbij belangrijk dat je gebruik maakt van een dekkende verf. In het klusadvies van KARWEI lees je hoe je een kast in elkaar timmert. Lees het op deze pagina!

Hardboard of zachtboard als ondervloer?

Het wordt aangeraden om voor een ondervloer zachtboard te gebruiken. Met behulp van zachtboard kun je namelijk de vloer egaliseren en de ongelijkheden in het oppervlak rechttrekken. Daarnaast heeft zachtboard een geluiddempende functie. Dit zullen je onderburen erg fijn vinden! Je kunt zachtboard als ondervloer gebruiken voor laminaat, hout, tapijt of vinyl.

Op zoek naar plaatmateriaal dat makkelijk te bewerken en te gebruiken is? Bij KARWEI vind je een ruim aanbod aan hardboard platen. Hardboard platen zijn makkelijk te bevestigen met spijkers of nietjes. Bekijk het hele assortiment in de webshop van KARWEI of neem een kijkje in een van onze bouwmarkten bij jou in de buurt!