12.
99 /m²
Per verkoopeenheid € 31.18
Wat is je oppervlakte?
Dit product is uit ons assortiment
Toon alternatieve producten

Productomschrijving

  • Dikte van 7 mm
  • Geschikt voor intensief woongebruik en licht commercieel gebruik
  • Garantie van 20 jaar
  • Makkelijk te leggen met klikverbinding

Het Lundia Functioneel en Vriendelijk laminaat Soren 7 mm 2,4 m² heeft een jong en fris karakter. Met een speciaal clicksysteem is deze vloer snel en makkelijk gelegd. Daarnaast is dit kliklaminaat scherp geprijsd en daarmee een voordelig alternatief voor een vloer gemaakt van echt hout. Ook heeft het Soren laminaat, net als andere vloeren van Lundia, een smaakvol design. De vloer is geschikt voor zowel intensief woongebruik als voor licht commercieel gebruik. Dit betekent dat de vloer geschikt is voor bijvoorbeeld de gang, woonkamer of kantoor aan huis.

Bijpassende plinten
Bijpassende plinten met nr. 571, en plintaccessoires met nr. KL15 voor het laminaat zijn apart te verkrijgen. Ook kan je kiezen uit hoge witte plinten die in diverse stijlen en hoogtes verkrijgbaar zijn. Voor afwerken van hoeken en kozijnen zijn speciale plintaccessoires apart verkrijgbaar. Daarmee werk je je nieuwe vloer mooi af.

Basisvloer
Laminaat kan worden gelegd op een betonnen of houten basisvloer. Deze dient vlak, vochtvrij en stabiel te zijn. Zet losse houten planken vast en maak een basisvloer van spaanplaat. Een betonnen vloer mag niet meer dan 2% vocht bevatten en verwerk bij dit type vloer altijd een vochtdichte folie. Daarnaast kan er ook nog een ondervloer voor onder andere warmte- isolatie of geluidsdemping worden gelegd. Het plaatsen van een ondervloer is een uitermate essentieel onderdeel van jouw nieuwe laminaatvloer. De belangrijkste redenen om een ondervloer te plaatsen zijn: kleine oneffenheden worden weggewerkt, is thermisch en akoestisch isolerend. Voor elk type kamer en elk type situatie hebben wij een geschikte ondervloer beschikbaar.

Hulp nodig bij je klus?
Bekijk het klusadvies op onze website voor meer informatie over het leggen van een laminaatvloer.

Gereedschap
Maak bij het leggen van de vloer gebruik van: decoupeerzaag (voorzien van laminaatzaagje) of laminaatsnijder, winkelhaak, meetlat, potlood en afstandhouders.

Onderhoud
Laminaat is een hygiënische vloer die eenvoudig en gemakkelijk met een zachte bezem of stofzuiger schoongemaakt kan worden. Goed onderhoud verlengt de levensduur van je vloer. De vloeren zijn voorzien van een harde kunststof toplaag die bestand is tegen dagelijkse invloeden van schoenen, toch kunnen scherpe voorwerpen en zand de vloer beschadigen. Zorg daarom voor een goede deurmat, maak de vloer regelmatig schoon met zachte bezem of stofzuiger met zachte borstel en dweil met zo weinig mogelijk water (eventueel voorzien van een laminaatreiniger). Wees voorzichtig met het schuiven van meubels en voorzie deze van viltplakkers. Een bureaustoel met (zwenk)wieltjes kan jouw vloer ernstig beschadigen. Een vloermat onder het bureau kan dit voorkomen.

Lees meer

Specificaties

Product
Productsoort Laminaat
Productnummer 549279
Gewicht product 14500 gr
Hoogte product 7 mm
Lengte product 1.38 m
Breedte product 19.3 cm
Type(nummer) 549279
Merk Lundia
Duurzaam Nee
Afmetingen uit verpakking
Dikte lamel 7.0 mm
Aantal lamellen per pak 9.0
Aantal m² per pak 2.4 m²
Lengte lamel (excl verbinding) 1380.0 mm
Breedte lamel (excl verbinding) 193.0 mm
Algemeen
Type artikel Laminaat
Kleurstaal Nee
Lijn Functioneel & Vriendelijk
Afwerking Gemelamineerd
FSC-keurmerk Ja
PEFC keurmerk Nee
Materiaal Hout (bewerkt), Kunststof
Materiaal (detail) High Density Fiberboard (HDF)
Uiterlijk
Kleur Bruingrijs
V-groef Nee
Houtlook/houtstructuur Ja
Voelbare houtstructuur Ja
Decor Houtnerf met plankenmotief
Vorm Plank
Glanstype Mat
Kleurfamilie Grijs
Gebruik
Geschikt voor vloerverwarming Ja
Type vloerverwarming Warmwaterbuizen
Geschikt voor trap Nee
Type verbinding Klikverbinding
Leginstructies De ondervloer waarop het Lundia laminaat gelegd wordt, moet egaal, schoon en droog zijn. Gebruik altijd een dampdichte folie en een geschikte ondervloer. Lundia laminaat is zowel aan de lange als aan de korte (kopse)zijde voorzien van een ‘klik’-systeem. Lange zijde: de strook aanleggen aan de lange zijde van de andere strook, onder een hoek van 20° in de andere strook ‘klikken’ en neerleggen. Korte zijde: schuif de ene strook zo dicht mogelijk tegen de andere strook aan totdat de verbindingen aan de korte zijde direct boven elkaar zijn en klik de stroken met één hand in elkaar. Belangrijk is dat je de vloer van rechts naar links legt en houd rondom de vloer 1 cm ruimte over. Zorg ervoor dat de kopse kanten minimaal 40 cm verspringen, zo krijg je een stevig geheel. Werk de vloer af met een plint. De montagefilm is ook te vinden op www.lundia.nl
Geluidsreducerende onderlaag Nee
Geschikt voor vochtige ruimtes Nee
Antislip Ja
Legmethode Zwevend met klikverbinding
Gebruiksklasse Licht commercieel gebruik, Intensief woongebruik
Reviews worden geladen

Recent bekeken