tot
Toon meer Toon minder

Ladegeleiders

24 resultaten

Ladegeleider kopen bij KARWEI

Een kast in elkaar zetten hoeft niet moeilijk te zijn. Wat je nodig hebt is hout, schroeven, spijkers en meubelbeslag zoals knoppen of grepen. Voor de bewegende delen komen scharnieren en laderails van pas. Zo zet je een complete kast in elkaar of herstel of verbeter je een oude kast. Goede laderails zijn soepel, hoor je amper en voorkomen dat je de lade er al te gemakkelijk in zijn geheel uit haalt. Want niemand staat graag in de vroege ochtend met zijn gehele sokkenla in zijn hand. Bij het aanbod van KARWEI vind je voor elk formaat lade een passende ladegeleider.

Hoe een rolgeleider werkt

In een rolgeleider hang je een lade en zo zorg je dat de lade werkt zoals bedoeld. De ladegeleider bevestig je aan de binnenkant van de panelen waaruit een kast is opgebouwd. Een typische ladegeleider bestaat uit twee delen: het deel dat je bevestigt aan de binnenkant van de kast en het deel dat je aan de lade zelf bevestigt. Meestal kun je de lade losmaken van de rails voor de lade, zodat je de lade er altijd in zijn geheel uit kunt halen. Vaak is daarvoor een klein knikje nodig, wanneer de laderails in hun geheel zijn uitgeschoven. Zo wordt voorkomen dat de lade uit de kast valt bij dagelijks gebruik.

Een ladegeleider voor elke lade

Er zijn talloze kasten en bijna evenzoveel lades. Een bureau of opbergkast heeft soms een lade over de volle breedte. Zo’n lade is groot en kan veel spullen herbergen en daarom is de bijpassende ladegeleider van groot formaat. Bij elke ladegeleider staat in de productbeschrijving wat het maximale gewicht is dat een lade op die geleider kan bevatten. Zo kies je een ladegeleider die past bij het soort kast waarin je de deze bevestigt.

Online rails voor lade bestellen

Ben je bezig met het maken of het herstel van een kast en zoek je nog rails voor de lade? Bij KARWEI vind je alles dat je nodig hebt om een fraai meubel te maken waar je nog jaren plezier van hebt. En mocht je dat te veel moeite vinden, dan bestel je net zo eenvoudig complete meubelen bij KARWEI. Laderails bestel je bij KARWEI online, of koop je in een van onze bouwmarkten. In beide gevallen profiteer je van een ruim aanbod en bewezen kwaliteit. Verder is alles om de klus te klaren online aanwezig. Advies, informatie, keuzehulp, stappenplannen, instructies en montageservice vind je op onze website.

Recent bekeken