Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder
Toon meer Toon minder

Elektrische fietsen

4 resultaten

Elektrische fiets kopen bij KARWEI

De fiets is niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Zodra je de voordeur uitloopt zie je ze overal. Van omafietsen, mountainbikes tot aan elektrische fietsen. De fiets is een duurzaam en handig transportmiddel. Het geeft je bewegingsvrijheid op elk moment van de dag. Fietsen is heerlijk, vooral als de weersomstandigheden gunstig zijn. Maar iedereen heeft wel eens op de fiets gezeten met tegenwind en dan is de pret er snel af. Dankzij de elektrische fiets van KARWEI krijg je de steun in de rug die je nodig hebt om elke fietsrit zo aangenaam mogelijk te maken.

Wat is een elektrische fiets

Een elektrische fiets, of ook wel e bike genoemd, ziet eruit als een normale fiets, maar is voorzien van een motortje in het achter- of voorwiel of in het midden van de fiets en een accu die zich vaak in de achterdrager bevindt. De fiets combineert jouw eigen kracht van het trappen met de kracht van de elektromotor. Sensoren meten je snelheid, trapkracht en de rotatie van je pedalen. Deze gegevens worden gebruikt om de juiste elektrische ondersteuning te geven. Op het stuur bevindt zich ook een display waarop je verschillende gegevens op af kunt lezen zoals de snelheid, de accu en hoeveel km je hebt gefietst. Deze toevoegingen maken het leven van een fietser een stuk gemakkelijker!

Midden- voor- en achtermotor

De plaats van de motor is bepalend voor de stuurvastheid en stabiliteit van de fiets. Iedere motor heeft zijn eigen eigenschap en geeft een andere ‘feel’ bij het fietsen. Er is keuze uit drie verschillende motoren:

  • voorwielmotor
  • achterwielmotor
  • middenmotor

Voorwielmotor
Een voorwielmotor wordt in de naaf van de e bike geplaatst. Hierbij is naaf dikker dan bij een traditionele fiets. Met dit type motor wordt de fiets voortgetrokken en in combinatie met een accu op de bagagedrager heeft de fiets een goede gewichtsverdeling. De voordelen van een voorwielmotor is dat het een onopvallend design is, je het gevoel hebt dat je wordt voortgetrokken en mocht de accu onderweg leeg zijn, dan blijft fietsen geen probleem.

Achterwielmotor
De e bike met een achterwielmotor heeft altijd een derailleurversnelling en een open kettingkast. De achterwielmotor is een stille en krachtige motor en hiermee heb je een natuurlijke rijbeleving. Kies je voor deze type motor? Dan ervaar je bij het fietsen het welbekende ‘steuntje in de rug’. Dit is een geschikte keuze als je van langere fietstochten houdt.

Middenmotor
De e bike met een middenmotor biedt stabiliteit. Doordat het gewicht gelijkmatig verdeeld is, is de e bike gemakkelijk te verplaatsen en kiept niet snel naar voren of naar achteren. Daarnaast biedt deze type motor een snellere ondersteuning vanuit stilstand. De energie van de motor treedt direct in bij het trappen en wordt overgebracht naar de trapas. De krachtsensor meet de de kracht die je uitoefent op de trappers. Hoe minder je trapt, hoe meer trapondersteuning je krijgt. Heel handig als je met de boodschappen of de kinderen vanuit stilstand gaat fietsen.

Waarom een elektrische fiets kopen?

Het gemak! Een groot voordeel van een e bike is dat het een handje helpt tijdens het fietsen. Uiteraard moet je zelf ook nog wat doen en meetrappen, maar de e bike zorgt ervoor dat je een stuk sneller fietst waardoor je tijd wint, tegenwind is geen probleem meer en heuvel op rijden is een appeltje eitje. De motor geeft jou onderweg net die boost en ondersteuning waardoor van A naar B een stuk aangenamer wordt.

Elektrische fiets bestellen

E bike kopen? Bekijk hier ons gehele assortiment. Bestel direct via onze webshop en laat de elektrische fiets gratis op afspraak bezorgen! Of kom langs de KARWEI bouwmarkt bij jou in de buurt.

Recent bekeken