Verlichting en Lampen

Verlichting kopen bij KARWEI

Een van de eerste behoeften in huis is goede verlichting. Er bestaan verschillende soorten verlichting, deze moeten in de juiste verhouding tot elkaar staan om een optimaal resultaat te bereiken. Bij KARWEI vind je lampen ter verlichting van elke ruimte en in elke stijl. Ook is er regelmatig een aanbieding of actie op verlichting of lampen. Bekijk online onze aanbiedingen en actiepagina voor de meest actuele aanbiedingen.

De verlichting begint bij de basisverlichting, functioneel en gericht op het verlichten van de gehele kamer. Als basisverlichting kies je voor een plafondlamp of een vloerlamp. Naast basisverlichting is er functionele verlichting, gericht op een specifieke functie of een specifieke plek in huis. Functionele verlichting is vaak feller dan de basisverlichting en is een aanvulling op de basisverlichting. Denk hierbij aan onderbouwverlichting in de keuken. Ook wil je soms iets benadrukken, zonder dat het echt specifiek functioneel is, dit noemen we accentverlichting. Denk hierbij aan een mooi schilderij wat je extra wilt benadrukken of een mooi kunstwerk, maak hiervoor gebruik van spots.

Specifieke verlichting voor iedere kamer

De woonkamer is het hart van je huis, hier wil je dus echt sfeer creëren. Dit doe je door een goede balans te vinden in basisverlichting, functionele verlichting en accentverlichting. Door gebruik te maken van een dimmer kun je eenvoudig de lichtsterkte instellen, zo creëer je gemakkelijk sfeer. De keuken vraagt om meer functionele verlichting. Je moet goed kunnen zien wat je doet. In de keuken kun je bijvoorbeeld naast de basisverlichting, onderbouw verlichting aanbrengen.

Op de slaapkamer wil je naast basisverlichting ook functionele verlichting, zoals een leeslampje. En de badkamerverlichting moet zowel fel en helder, als wat sfeervoller kunnen zijn. Het felle heldere licht zodat je genoeg licht hebt tijdens het scheren of opmaken, het sfeervollere licht voor een heerlijk rustgevende uitstraling als je in bad gaat. Bij kinderverlichting is het van belang dat het licht fijn is voor de ogen en dat de lampen leuk zijn vormgegeven. In de garage of werkschuur heb je een ander soort verlichting nodig, werkverlichting. Dit moet helder zijn en een groter oppervlak kunnen verlichten. Ook buitenshuis heb je behoefte aan verlichting, je kunt de buitenverlichting en tuinverlichting dus zeker niet vergeten. Bijvoorbeeld voor het verlichten van het tuinpad. Maar je kunt verlichting buiten of in de tuin ook gebruiken als middel tegen inbraak.

Soorten lichtbronnen

Verlichting komt natuurlijk pas echt tot leven in combinatie met de juiste lichtbron. Er zijn verschillende lampen, met verschillende eigenschappen. Bijvoorbeeld een ledlamp, bekend om de lange levensduur. Of een spaarlamp, goedkoop in aanschaf en heeft ook een lange levensduur. Daarnaast kun je kiezen voor een halogeenlamp, deze lamp zorg voor een perfecte kleurweergave. Ook zijn er tl-buizen en andere speciale lampen. Meer over de verschillende lichtbronnen vind je in het dossier welke lamp kies je waarvoor?

Verlichting kopen? Bekijk het assortiment verlichting en lampen van KARWEI en bestel online!

Recent bekeken