Behang

Behang kopen bij KARWEI

Behang is vanzelfsprekend bedoeld om een muur mee te behangen. Het is dan ook de ideale oplossing om snel en gemakkelijk sfeer aan een ruimte te geven. En niet alleen dat, ook oneffenheden en schoonheidsfoutjes van een muur of een deur werk je weg met een mooi patroon of een subtiele textuur. Echte creatievelingen behangen zelfs de binnenkant van een kast of een trap. Samenvattend kun je met behang van KARWEI onder andere:

 • sfeer geven aan een ruimte;
 • oneffenheden en schoonheidsfoutjes in een muur of deur wegwerken;
 • de binnenkant van een kast of trap verfraaien;
 • andere leuke creaties verzinnen met (restjes) behang.

Benodigdheden bij behangen

Ga je behangen, dan is het handig om van tevoren alle benodigdheden in huis te hebben zoals behang, behanglijm en behanggereedschap. Wat heb je minimaal nodig:

 • behang
 • behanglijm
 • trap of ladder
 • afsteekmes
 • behangborstel
 • plaktafel
 • schaar
 • liniaal
 • behangmaatroller

Je kunt al het benodigde behanggereedschap aanschaffen via deze website.

Hoe moet je behangen

Behangen kun je leren en als je het stappenplan volgt, kun je recht behangen zonder bobbels en naden.

 1. benodigdheden: schaf aan wat je nodig hebt om te behangen;
 2. voorbereiding: maak het te behangen oppervlak glad door gaten te vullen en oneffenheden weg te schuren;
 3. op maat maken: knip of snijd het behang op kamerhoogte, acht tot tien centimeter van de rol;
 4. loodlijn: teken een loodrechte lijn met potlood op het te behangen object, waar de eerste baan behang moet komen;
 5. lijmen: smeer het behang in met behanglijm;
 6. behangen: begin bovenaan en plak de strook behang rechts van de loodlijn;
 7. lucht: veeg ze weg of prik ze door.

Het volledige en uitgebreide stappenplan over behangen vind je op de adviespagina van KARWEI. Kom je er niet uit? Vraag gerust een klusexpert in onze bouwwinkel om advies.

Soorten behang

Bedenk voordat je behang aanschaft eerst welke sfeer je wilt creëren. Let op wat de impact van het behang kan en moet zijn en voor welke ruimte het behang is en pas hier de keuze van de print, structuur en kleur op aan. Kijk ook goed naar lichtinval. Sommige muren vangen meer licht op waardoor een kleur of print op de ene muur anders oogt dan op de andere.

Wil je de ruimte rustig houden, neem dan een tint behang binnen dezelfde kleurfamilie. Zoek je iets speciaals op de muur, bekijk de laatste trends zoals 3D-behang, fotobehang of vliesbehang met een opvallende print. Ga je behangen voor de kinderkamer of babykamer, kies voor kinderbehang van KARWEI. Ook hebben we bij KARWEI het traditionele papieren behang waarbij je de banen insmeert met lijm en ze vervolgens op de muur plakt. Ga je liever voor iets stevigers, dan is glasweefselbehang of glasvezelbehang een hele goede optie. Door samengeperste glasvezels geeft dit een strak effect op de muur en kan makkelijk overheen geschilderd worden. Met vinylbehang kies je voor duurzaam behang dat tegen een stootje kan, ideaal voor gezinnen met kinderen.

Behangstalen

Het ene behang is het andere niet. Heb je advies nodig over soorten behang aanbrengen, behang verwijderen of behang aanschaffen, kijk op de adviespagina van KARWEI. Twijfel je over het juiste type behang? Bestel eerst behangstalen via deze website. Je kunt ze ook bekijken bij een KARWEI-vestiging bij jou in de buurt.

Recent bekeken