Behang

Behang kopen bij KARWEI

Behang is de ideale oplossing om snel en gemakkelijk sfeer aan een ruimte te geven. En niet alleen dat, ook oneffenheden en schoonheidsfoutjes van een muur of zelfs een deur werk je simpel en snel weg met een mooi patroon of een subtiele textuur. Echte creatievelingen behangen zelfs de binnenkant van een kast of een trap. Kortom, bij behang zijn de mogelijkheden eindeloos!

Bedenk voordat je een ruimte of object in je woning gaat voorzien van behang goed welke sfeer je wilt creëren. Zo kies je voor een kinderkamer ander behang dan voor in een keuken. En kies je ervoor om de hele wand of alleen een object te behangen of misschien slechts een gedeelte van de muur of een object? Bedenk goed wat de impact van het behang kan en moet zijn en pas hier de keuze van de print, structuur en kleur goed op aan.

Wil je er zeker van zijn dat de uitstraling van de ruimte klopt, kies dan bijvoorbeeld voor tinten binnen dezelfde kleurfamilie. Kijk ook goed wat de lichtinval in huis is. Sommige muren vangen meer licht waardoor een kleur of print op de ene muur anders oogt dan op de andere. Houd hier rekening mee, en mocht je echt twijfelen kun je altijd een staaltje in de bouwmarkt halen om het thuis uit te proberen.

Soorten behang

Wil je echt iets speciaals op de muur bekijk dan de laatste trends zoals fotobehang of vliesbehang met een opvallende print. Is het doel een wand iets meer te verfraaien waarbij je later nog de ruimte wilt hebben om van kleur te veranderen, dan is glasvezelbehang de ideale oplossing, dit is ook de meest geschikte keuze wanneer je een écht strakke muur wilt. Met vinylbehang kies je voor duurzaam behang dat zeker tegen een stootje kan, ideaal voor gezinnen met kinderen.

Met het behang van KARWEI kan je elke ruimte in jouw huis een nieuwe uitstraling geven. Er zijn verschillende soorten behang. Zo heb je papieren behang waarbij je de banen insmeert met lijm en ze vervolgens op de muur plakt. Vliesbehang heeft de fijne eigenschap dat je de muur insmeert met een speciale behanglijm en de banen zo op de muur plakt. Mocht de baan verkeerd zitten, trek je hem gemakkelijk weer van de muur af en plak je hem opnieuw. Vliesbehang is ook zeer makkelijk te verwijderen waardoor het regelmatig wisselen van behang op jouw muur geen probleem is.

Glasweefselbehang is erg stevig omdat de glasvezels samengeperst worden. Glasweefselbehang, of glasvezelbehang, is leverbaar in een kleur, wit. Dit behang heeft als voordeel dat het makkelijk overschilderbaar is. Je krijgt dus een strak effect op de muur en kan deze elke kleur geven die je maar wilt.

Voor in de kinderkamer vind je bij KARWEI speels en kleurrijk behang welke je goed kan combineren met behangranden.

De nieuwste aanwinst in het assortiment van KARWEI in fotobehang. De naam zegt het al, dit is een foto gedrukt op behang. Je kan hier bijvoorbeeld een muur behangen met een steen print welke levensecht lijkt.

Uiteraard vereist elk behang weer zijn eigen behanglijm en behanggereedschap. Ook hiermee grijp je niet mis bij KARWEI.

Recent bekeken